Peste 80 de copii, prinși într-un scandal cu iz politic între primar și fostul candidat ACUM la alegeri, într-un sat din Ștefan Vodă

Scandal cu iz politic în satul Feștelița, din raionul Ștefan Vodă. Primarul localității este acuzat că interzice nemotivat accesul unui grup de peste 80 de copii în sala de coregrafie a Casei de Cultură, din motiv că are un conflict cu conducătorul ansamblului de dansatori din care fac parte copiii, ce a candidat la alegerile locale din partea Blocului ACUM. De cealaltă parte, edilul neagă acuzațiile și spune că autorul acestora se victimizează pentru că a pierdut scrutinul.

Foto: guvern24.md

Alexandru Cernean spune că scandalul între el și primar este unul vechi, însă cu o săptămână înainte de alegeri, edilul a luat cheia la sala unde se antrenau copiii, special amenajată pentru coregrafie, și nu o mai întoarce. Micuții activează afară, pe un platou în fața Casei de Cultură, susține Cernean: „Conflictul e deja de un an și jumătate, între mine și primar, și acum ce s-a întâmplat cu o săptămână înainte de alegeri și după alegeri este ceva ieșit din comun. Copiii au rugat să vin cu un strigăt până la cer, să rog toată lumea să se implice, să ne permită să activăm în sala de coregrafie, pe care eu cu soția și copiii am amenajat-o. Am pus oglinzi, bară, ca cele 3 grupe de copii să activeze la școala de arte”.

Alexandru Cernean spune că împreună cu părinții copiilor, a înaintat o cerere către Procuratura raionului Ștefan Vodă și către deputatul Chiril Moțpan, ca „să se ia măsuri cu primarul Tudorean”, acuzat și de faptul că „hărțuiește părinții care nu simpatizează Partidul Democrat”.

Deputatul Chiril Moțpan a anunțat că s-a implicat în acest caz. „La ședința de miercuri a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, l-am rugat pe deputatul PD Pavel Filip să intervină în acest caz, mi-a promis că intervine. L-am telefonat și pe domnul Jizdan, a zis că intervine, ca să aflu că ieri seara, copiii din nou au fost obligați să stea în fara Casei de Cultură. Domnul primar consideră cumva că îi aparține acest edificiu?”, a punctat Moțpan, Deputatul spune că a făcut un demers și către ministra Educației, Liliana Nicolaescu-Onofrei, solicitând să se intervină.

Contactat de UNIMEDIA, primarul satului Feștelița, Nicolae Tudoreanu, a negat toate acuzațiile și le-a calificat drept „minciuni crase”. „E sala noastră, am avut dislocat mobiler acolo înainte de alegeri, a fost biroul electoral. Zilele acestea colegii vor elibera încăperea și copiii vor reveni în ea”, a precizat acesta.

Potrivit lui Nicolae Tudoreanu, Alexandru Cernean „scotea copiii afară în mod demonstrativ, pentru a se victimiza înainte și după alegeri”, pentru că a pierdut scrutinul.

La alegerile locale din 20 octombrie, pentru funcția de primar în satul Feștelița au candidat Alexandru Cernean, din partea Blocului ACUM, și Nicolae Tudoreanu, din partea PD, care a ocupat anterior fotoliul de edil. Pentru primul au votat 33.57 % din alegători (334 persoane), iar pentru cel de-al doilea, 66.43% (661 persoane).


Pub