(video) Doi bărbați riscă până la 10 ani de închisoare pentru tâlhărie și deținere ilegală a armei

Doi bărbați cu vârstele de 31 și respectiv 46 de ani, originari din mun. Chișinău și r-nul. Strășeni, au fost reținuți de oamenii legii, pentru comiterea unui atac tâlhăresc.

Polițiștii inspectoratului au fost alertați în noaptea de 19 septembrie, de către victimă, un bărbat în vârstă de 37 ani, care a declarat că a fost atacat și rănit dintr-o armă, în timp ce se afla pe bd. Traian.

La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă și grupa crime grave a inspectoratului, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, se arată în comunicatul de presă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.

La locul faptei, bărbatul a comunicat că a făcut cunoștință cu doi bărbați la o stație PECO de pe str. Albișoara, după care, cu automobil de model „Dacia Sandero”, s-au deplasat pe bd. Traian.

Ajunși în sectorul Botanica, bd. Traian, între ei s-a iscat un conflict, indivizii i-au aplicat mai multe lovituri pe suprafața corpului victimei și dintr-o armă l-au rănit la picior, după care în mod deschis i-au sustras telefonul mobil de model „Huawey Y7”, în sumă de 7 000 lei. Bărbatului i-a fost acordat ajutor medical.

Pe cazul dat fiind inițiată o cauză penală în baza art.188 al Codului Penal „Tâlhărie”.

În cadrul cauzei penale, polițiștii imediat au dispus un șir de măsuri speciale de investigație. Drept urmare, indivizii au fost identificați și reținuți fiind escortați la inspectorat pentru audieri.

Totodată, la domiciliile acestora au fost efectuate percheziții autorizate, unde la unul din suspecți a fost depistată și ridicătă o armă, care era deținuță în lipsa actelor. În cadrul acțiunilor procesual penale indivizii și-au recunoscut vinovăția, se mai arată în comunicat.

Bărbații au fost reținuți pe un termen de 30 de zile. Conform legislației în vigoare, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 la 10 ani.


Pub