Primul Smart Cruise Control din lume, bazat pe tehnologia de învăţare automată, a fost dezvoltat de Hyundai

Hyundai Motor Group a anunțat dezvoltarea primului sistem Smart Cruise Control bazat pe tehnologia Machine Learning (învăţare automată) din lume. SCC-ML este o tehnologie care încorporează obiceiurile șoferului în conduita sa de conducere automatizată, creând o experiență absolut personalizată pentru fiecare conducător în parte.

Foto: autoblog.md

Tehnologia reprezintă o premieră în industria auto şi încorporează inteligența artificială (AI) în complexul Advanced System Assistance Driver (ADAS). Sistemul deja funcţional este planificat pentru implementare în viitoarele produse ale concernului coreean.

Ce reprezintă SCC-ML mai exact? Dacă tehnologia Hyundai deja cunoscută – Smart Cruise Control (SCC) – răspunde de o caracteristică esențială a procesului de auto-conducere și reprezintă o tehnologie de bază pentru ADAS, având drept scop menținerea automată a distanței față de un alt vehicul care circulă în faţă, în timp ce se deplasează cu viteza selectată de șofer, atunci SSC-ML combină AI şi SSC într-un sistem care învață de la sine comportamentul și obiceiurile șoferului. Continuarea pe AutoBlog.MD


Pub