Ministra Stamate cere ajutorul societății civile: „Dacă dispuneți de informație relevantă vizavi de candidații la șefia PG, care ar putea fi folosită de comisia de evaluare, le puteți expedia”

Dacă aveți careva informații despre cei 16 candidați admiși la proba interviului pentru șefia Procuraturii Generale, le puteți „turna”. Despre aceasta a anunțat ministra Justiției, Olesea Stamate, care a menționat că așteaptă orice informație din partea societății civile până la data de 29 octombrie.

Foto: UNIMEDIA

„În contextul demarării procedurii de preselecție a procurorului general, facem apel către cetățenii acestei țări, reprezentanții societății civile, și toți cei care nu sunt indiferenți față de soarta justiției, să ofere informații despre candidații admiși la proba interviului. Dacă dispuneți de informație relevantă vizavi de candidați, care ar putea fi folosită de comisia de evaluare, le puteți expedia, până la data de 29 octombrie, la adresa: procuror@justice.gov.md”, a scris Olesea Stamate.

Olesea Stamate / Sursa:Olesea Stamate/facebook

UNIMEDIA amintește că Ministerul Justiției a anunțat că drept urmare a examinării și evaluării dosarelor depuse pentru concursul la funcția de procuror general, Comisia pentru preselecția candidaților a admis 16 candidați din 20 candidați care au aplicat pentru această funcție.

La 21 septembrie a intrat în vigoare proiectul cu privire la modificarea Legii Procuraturii. Conform noilor modificări, concursul pentru funcția de procuror general constă din două etape: preselecția candidaților de către Comisia constituită de Ministerul Justiției și selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor. Modificările la legea procuraturii așteaptă un aviz final din partea Comisiei de la Veneția, care încă nu a venit.


Pub