Image-Description
Secretarul general al NATO merge în Ucraina și va susţine un discurs în plenul Radei Supreme de la Kiev
Externe 25 octombrie 2019, 15:24 | 1093

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va susţine un discurs în plenul Parlamentului de la Kiev, în marja vizitei Consiliului Nord-Atlantic în Ucraina, programată să aibă loc pe 30 şi 31 octombrie, în capitala ucraineană şi în oraşul Odesa.

Anunțul a fost făcut de vicepremierul ucrainean pentru integrare europeană și euro-atlantică, Dmitro Kuleba, care a precizat că la Kiev va avea loc și o reuniune a Comisiei ucrainene privind coordonarea integrării euro-atlantice, cu participarea secretarului general adjunct al NATO pentru afaceri politice și politică și securitate, ambasadoarea Bettina Kadenbach.

Totodată, membrii Consiliul Nord-Atlantic se vor întâlni cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

"În timpul vizitei în Ucraina, Consiliul Nord-Atlantic va avea o agendă foarte încărcată, care va include, printre altele, o întâlnire cu președintele Volodimir Zelenski, un discurs al secretarului general al NATO în Parlamentul ucrainean și o reuniune a Comisiei Ucraina-NATO. Vor avea loc foarte multe întâlniri", a precizat Kuleba, citat de rbc.ua

Amintim că NATO a cerut recent țărilor membre ale Alianţei să extindă asistența militară furnizată Ucrainei. În plus, potrivit secretarului general, NATO susține demersurile privind punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk și constată că există progrese în acest proces.

Opinia ta contează. Comentează!