Un tânăr din Chișinău vrea să construiască un azil pentru pisicile abandonate
Social 25 octombrie 2019, 15:30 | 5805

Un tânăr din Chișinău are o vocație deosebită pentru adăpostirea vietăților, care au ajuns, vai de capul lor, în stradă. Ghidat de un profund sentiment civic, Sandu Oprea face o misiune importantă - caută loc de trai pentru pisicile abandonate sau rătăcite. Sandu nu este singurul din oraș, care se gândește la bietele animale, însă pare a fi cel mai norocos dintre voluntari. În doar câteva ore, el poate găsi un stăpân pentru vreun motan dornic de mângâiere.

Dragoste, entuziasm și determinare. Iată cele trei repere, de la care pornește Sandu Opreau în misiune. De mic avea o atracție deosebită față de animale, iar cu vârsta a înțeles definitiv - pisicile sunt foarte apropiate oamenilor, iar un om, cât de taciturn ar fi, are nevoie de căldură reciprocă.

Comunitatea voluntarilor în acest domeniu este destul de mare, spune Sandu Oprea.

Dacă ar avea mulți bani, ar construi, probabil, un azil sau i-ar dona unuia existent, crede Sandu Oprea.

Câte pisici hoinare sunt în Chișinău, nimeni nu știe. Numărul acestora este imposibil de aflat, din cauza dinamicii de reproducere și deplasare a acestora. În privința câinilor ar fi mai simplu. În 2012, în tot orașul erau aproximativ 4000 de câini fără stăpân, potrivit Naturewatch Foundation din Marea Britanie, care a făcut atunci un recensământ al maidanezilor. 

Opinia ta contează. Comentează!