Image-Description
Un soldat rus și-a ucis opt colegi de armată la o bază militară din Siberia
Externe 25 octombrie 2019, 21:10 | 9075

Un soldat rus şi-a împuşcat mortal vineri opt colegi şi a rănit alţi doi, la o bază din Siberia de est, au anunţat forţele armate, citate de media de stat, transmit agenţiile AFP, dpa şi Reuters.

Un comunicat al armatei menţionează că soldatul care a deschis focul a fost arestat şi că se crede că drama s-a produs pe fondul unei posibile "căderi nervoase datorate unor circumstanţe personale, nelegate de serviciul militar".

Tragedia a avut loc la o facilitate militară pentru reparaţii şi întreţinere din regiunea sud-estică Zabaikalski, în apropiere de graniţa cu China şi Mongolia.

Soldatul a tras cu arma de serviciu, în timpul schimbului de gardă de seară, a mai indicat comunicatul citat de agenţia de presă rusă TASS.

Cei doi răniţi au fost spitalizaţi şi viaţa acestora nu este în pericol, a precizat armata.

În Rusia, serviciul militar obligatoriu, cu o durată de un an, se "bucură" de o proastă reputaţie, dată mai ales de practicile "ritualurilor de iniţiere" violente, cu toate că situaţia s-a mai îmbunătăţit în ultimii ani.

Potrivit agenţiei TASS, care a citat o sursă ce a dorit să i se păstreze anonimatul, doi dintre cei ucişi vineri erau ofiţeri, ceilalţi fiind recruţi şi militari angajaţi pe bază de contract.

O echipă a Ministerului rus al Apărării condusă de ministrul adjunct Andrei Kartapolov a fost trimisă la locul incidentului, a menţionat canalul de televiziune al armatei, Zvezda.

Opinia ta contează. Comentează!