Dosarul „Brăguța” a ajuns la Curtea de Apel Chișinău, însă ședința de azi a fost amânată
Social 25 octombrie 2019, 21:21 | 1651

Dosarul ”Brăguța” a ajuns la Curtea de Apel Chișinău, dar ședința a fost amânată. Unul dintre judecători ar fi bolnav. Avocații părții vătămate au atacat hotărârea Judecătoriei Chișinău, pentru că familia tânărului decedat în 2017 în condiții suspecte, în penitenciar, consideră că cei care se fac vinovați de moartea lui au primit pedepse prea blânde.

Avocații afirmă că inculpații trebuie pedepsiți și pentru tortura, la care ar fi fost supus în penitenciar Andrei Brăguța, dar ei au fost scutiți. Subiectul urma să fie abordat în ședința de astăzi însă el a fost amânat pentru data de 15 noiembrie.

Potrivit avocaților, tortura face parte din cazurile de o gravitate deosebită și familia lui Andrei Brăguța consideră că pedepsele au fost prea blânde pentru niște acte, care au condus la decesul omului. În privința polițiștilor, avocații consideră că aceștia au făcut prea puțin pentru sănătatea degradantă a lui Brăguța.

Andrei Braguța a fost reținut în vara anului 2017 de către inspectorii de patrulare. La 10 zile după arest, tânărul a decedat în condiții suspecte în penitenciar. Motivul oficial al morții este ”pneumonie purulentă”. După moartea lui au fost pornite trei dosare penale. În primul dosar sunt vizați trei polițiști, dar și patru deținuți în aceeași celulă cu Braguța. Aceștia sunt învinuiți de maltratare și rele tratamente. În al doilea dosar figurează 13 gardieni, acuzați de tratament inuman. În cel de-al treilea dosar sunt vizați medicii și personalul medical, care nu i-ar fi acordat deținutului îngrijirile necesare. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie