23:56:39 24.04.2024
Stiri

Previziuni sumbre pentru Blocul „ACUM”: „Schimbarea GUVERNULUI poate avea loc chiar săptămâna viitoare”

Politică 25.10.2019 13:33 Vizualizări8855 Autor: Ziarul National
Previziuni sumbre pentru Blocul „ACUM”: „Schimbarea GUVERNULUI poate avea loc chiar săptămâna viitoare”


Blocul „ACUM” ar urma să fie trimis în opoziție de către actualii parteneri din Partidul Socialiștilor din R. Moldova, iar acest lucru poate să se întâmple chiar săptămâna viitoare, când va fi examinată moțiunea de cenzură propusă de democrați. Scenariul respectiv este avansat de bloggerul Dragoș Galbur.

Internautul scrie că „președintele Dodon, prin intermediul lui Viorel Morari, care a revenit surprinzător la șefia Procuraturii Anticorupție, instrumentează dosare penale pe numele mai multor deputați ai PD”. „Ulterior, „grațierea” vine odată cu părăsirea PD și votarea unui nou guvern în frunte cu Ion Chicu, fostul ministru al Finanțelor în Guvernul Filip, acum consilier al președintelui Dodon”, anticipează acesta.

Pentru a instala un Guvern comod lui Dodon, spune bloggerul, e nevoie ca cel puțin jumătate din democrați să părăsească fracțiunea condusă de Pavel Filip.

„De altfel, despre aceasta a vorbit Renato Usatîi încă în vară, care la fel făcea trimitere la dosarele penale pe numele democraților. Schimbarea Guvernului poate avea loc chiar săptămâna viitoare, când se va examina, cel mai probabil, moțiunea de cenzură propusă de democrați. Urmărind pălmuiala actuală între socialiști, Dodon, pe de o parte, și cei din blocul „ACUM”, în special Andrei Năstase, pe de altă parte, se poate intui că socialiștii vor da vot de neîncredere Cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu și, foarte repede, să pună la punct o nouă majoritate parlamentară pentru a numi un nou Guvern. Dacă nu pică Guvernul săptămâna viitoare, va pica după alegerile locale, așa cum se vorbește demult pe la Chișinău”, conchide Galbur.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md