13:36:35 25.04.2024
Stiri

DOC // Un fost procuror atrage atenția că Ștefan Gligor NU ar întruni condițiile legale pentru a ajunge PROCUROR GENERAL: „Ori vorbim despre egalitatea tuturor în fața legii, ori vorbim despre promovarea unor DEOSEBIȚI”

Social 25.10.2019 14:51 Vizualizări4871 Autor: Ziarul National
DOC // Un fost procuror atrage atenția că Ștefan Gligor NU ar întruni condițiile legale pentru a ajunge PROCUROR GENERAL: „Ori vorbim despre egalitatea tuturor în fața legii, ori vorbim despre promovarea unor DEOSEBIȚI” Facebook


Candidatul la funcția de procuror general, Ștefan Gligor, nu ar îndeplini condițiile legale pentru a accede în funcția respectivă. Cel puțin, așa susține fostul procuror, avocatul Ion Vîzdoagă, într-o postare pe Facebook. Acesta crede că legea trebuie respectată de către toți, inclusiv în cazul unor „deosebiți”.

Potrivit lui Vîzdoagă, candidatul Gligor, în favoarea căruia a fost pornită o campanie de susținere pe rețelele de socializare, nu ar avea stagiul necesar în calitate de avocat. Acestuia i-ar lipsi doar o lună pentru ca să aibă o activitate de 8 ani în calitate de avocat, așa cum prevede noua Lege a Procuraturii, modificată în această toamnă de către guvernarea ACUM-PSRM.

„Din câte am constatat, domnul Gligor, cu toată stima și respectul față de Domnia sa, la fel nu îndeplinește toate condițiile legale. Stagiul de 8 ani de avocat încă nu-l are, îi lipsește o lună. Ori vorbim despre egalitatea tuturor în fața legii, ori vorbim de protecția și promovarea unor deosebiți”, a scris Vîzdoagă pe o rețea de socializare.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL să comenteze cele spuse de colegul său de breaslă, pretendentul la funcția de procuror general a spus că este „foarte ocupat”. „Vedeți, vă rog, Legea procuraturii modificată. Foarte ocupat”, a precizat Gligor.

Menționăm că, potrivit CV-ului prezentat de Gligor la Comisia de la Ministerul Justiției, acesta ocupă funcția de șef al Biroului Asociat de Avocați „Gligor și Partenerii” din luna noiembrie 2011, adică de șapte ani și 11 luni.

Citește și: Numele celor PATRU pretendenți la funcția de procuror general care NU au fost admiși la concursul de la MJ: În cursă rămân câte șapte avocați și actuali angajați ai Procuraturii

CITIȚI și DOC // Lista membrilor Comisiei de la Ministerul Justiției care va selecta candidații la funcția de procuror general

Citește și: DOC // SE CAUTĂ ȘEF LA PG: Musca de pe căciula unui candidat la funcția de procuror general

Noile modificări la Legea Procuraturii prevăd că doritorii de a ocupa această funcție trebuie să dețină cetățenia R. Moldova, să cunoască limba română, să aibă o experiență profesională de cel puțin 10 ani în domeniul dreptului, dintre care cel puțin 5 ani în funcția de procuror sau judecător ori 8 ani în funcția de avocat sau ofițer de urmărire penală.

De menționat că președintele Igor Dodon, cel care urmează să aibă ultimul cuvânt în numirea viitorului procuror general, selectat de o Comisie formată pe lângă Ministerul Justiției și propus de Consiliul Superior al Procurorilor, a atras atenția că unii dintre cei 16 candidați nu ar avea pregătirea necesară, iar alții încearcă „să păcălească filtrele și să-și ascundă legătura cu anumite partide”. Acesta s-a referit și la unele „campanii pro sau contra unor candidați” la funcția de procuror general, fără a oferi nume.

Citește și: Șeful statului, despre candidații la funcția de PROCUROR GENERAL: „În listă sunt persoane care NU au ce căuta acolo. Procuratura nu are nevoie de STARURI crescute în studiouri tv”

„Nu exclud că unii candidați și-au organizat asemenea campanii sau le-au organizat cei care stau în spatele lor. Da, din păcate e vorba de ingerință politică în aceste procese, vizibilă cu ochiul liber. Oricine poate vedea că în acea listă sunt persoane care nu au ce căuta acolo, nu îndeplinesc criteriile înaintate, sunt și persoane care încearcă să păcălească filtrele și să-și ascundă legătura cu anumite partide, unii dintre ei se fac a uita de acele legături, afișate cândva public. Dacă cineva încearcă să facă jocuri politice în spatele acestei Comisii, atunci voi avea o poziție extrem de tranșantă. Tot felul de tehnologii de presiune mediatică și campaniile pe rețelele sociale cu care operează subtil unele forțe politice nu trebuie să afecteze desfășurarea corectă a lucrului Comisiei de selectare. Procuratura nu are nevoie de staruri crescute în studiouri tv, ci de profesioniști onești”, a declarat anterior Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md