04:14:12 20.04.2024
Stiri

Partid din R. Moldova: „Nu există niciun temei legal pentru ca limba rusă să fie limbă de comunicare interetnică în R. Moldova”

Partide/Comunicate 25.10.2019 15:59 Vizualizări2483 Autor: Ziarul National
Partid din R. Moldova: „Nu există niciun temei legal pentru ca limba rusă să fie limbă de comunicare interetnică în R. Moldova”


Partidul Liberal condamnă declarațiile Ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, care își dorește ca „statutul limbii ruse să fie întărit în legislația R. Moldova ca instrument de comunicare între minoritățile naționale”.

Liberalii cataloghează drept „periculoase și iraționale” declarațiille „vocii lui Putin la Chișinău”.

CITIȚI și Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău INSISTĂ pe lângă autorități să fie întărit prin LEGE statutul limbii ruse în R. Moldova

„Asemenea declarații trebuie să fie taxate imediat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și de Guvern, pentru că reprezintă o ingerință în politica internă a R. Moldova, iar Rusia în continuare își promovează tezele sovietice și imperialiste, văzând R. Moldova strict ca pe un stat vasal. Astfel, Federația Rusă, prin sateliții săi, continuă să comită acțiuni subversive și să-și impună politica și influența, la fel cu am făcut-o tovarășii bolșevici de la Kremlin, în raport cu românii din stânga Prutului”, arată PL într-un comunicat de presă.

Liberalii îi spun lui Vasnețov că „nu există niciun temei legal pentru ca limba rusă să fie limbă de comunicare interetnică în R. Moldova: „Prevederile acestei legi, adoptată încă în perioada URSS, a fost declarată de CC ca fiind desuetă (depășită, care nu corespunde realității). În orice stat, limba de comunicare este limba oficială, în cazul Republicii Moldova – limba română”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md