01:00:00 29.03.2024
Stiri

Detalii șocante despre cei 39 de cetățeni chinezi găsiți morți într-un camion, în Marea Britanie

Știri 25.10.2019 19:15 Vizualizări1640 Autor: Ziarul National
Detalii șocante despre cei 39 de cetățeni chinezi găsiți morți într-un camion, în Marea Britanie


Cei 39 de oameni găsiți în în containerul frigorific al unui camion condus de un tânăr din Irlanda de Nord au murit cu cel puțin 10 ore înainte de a ajunge în Marea Britanie, spun oficialii belgieni.

Containerul frigorific pe care îl transporta camionul a trecut marţi după-amiază prin Zeebrugge și a ajuns în Marea Britanie după ce a fost transportat cu feribotul, scrie The Guardian.

Pe măsură ce ancheta continuă, poliția a confirmat că cei 39 de oameni găsiți morți în container sunt cetățeni chinezi. De asemenea, autoritățile au transmis că șoferul camionului, Mo Robinson, 25 de ani, din Portadown, County Armagh, Irlanda de Nord, va rămâne în continuare în arest, pentru a fi interogat.

În anchetă sunt implicate și autoritățile din Irlanda, Belgia și China. Compania irlandeză care deținea camionul a transmis că va coopera cu polițiștii și insistă că nu are nicio legătură cu șoferul arestat sub acuzația de crimă.

În acest moment, există mai multe ipoteze în legătură cu acest caz. Surse au declarat pentru Daily Telegraph că detectivii s-au concentrat pe trei membri ai unui grup infracțional cu sediul în Irlanda de Nord, dar sunt indicii că ar fi vorba despre o rețea de trafic mult mai extinsă.

Anchetatorii belgieni au precizat că nu este clar când victimele au fost urcate în container și ce s-a întâmplat exact în Belgia.

Directorul portului Zeebrugge, Joachim Coens, susține că este improbabil ca urcarea chinezilor în container să se fi făcut în port. „Un container frigorific este complet sigilat în zona portului. În timpul controlului, segiliul este verificat, ca și numărul de înmatriculare. Șoferul este filmat de camere”, a spus Coens pentru postul belgian VRT.

Primarul din Bruges, Dirk De Fauw, a spus că tirurile sunt filmate până la urcarea pe feribot. „Este o posibilitate foarte redusă să rupi sigiliul, să urci 39 de oameni și să aplici un nou sigiliu, fără să fii văzut”, a spus De Fauw.

Toate aceste detalii au ridicat autorităților întrebări suplimentare despre momentul și locul în care victimele au fost blocate în interiorul containerului și de către cine. Containerul a ajuns în portul belgian Zeebrugge marți, la 14.49, și a plecat în aceeași zi, ajungând în portul Purfleet din Essex miercuri dimineață, la ora 01.00.

Cadavrele au fost descoperite 40 de minute mai târziu, potrivit procurorilor belgieni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md