/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Viorel Morari recunoaște: Nimeni nu ar fi riscat să prezinte informații împotriva lui Plahotniuc

missing
25 octombrie 2019, ora 18:47

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a explicat de ce dosarele penale pe numele lui Vladimir Plahotniuc, pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, au fost pornite abia acum. Acesta recunoaște că exista un control asupra mai multor instituții de stat și nimeni nu a riscat anterior să prezinte informații împotriva lui Plahotniuc, pentru că ar fi rămas imediat fără funcții.

Viorel Morari spune că informațiile prezentate în raportul Kroll nu erau suficiente pentru a porni un dosar penal pe numele lui Plahotniuc: „Erau suficiente pentru o bănuială rezonabilă, dar nu pentru a proba urmărirea penală”.

Pentru a acumula probe, procurorii ar fi avut nevoie de informații de la alte structuri de stat: Centrul Național Anticorupție, Serviciul pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Inspectoratul General al Poliției, dar „nimeni nu ar fi riscat să-mi prezinte informația. Ar fi fost duși imediat din funcții”, a declarat astăzi Viorel Morari în cadrul unui club de presă.

Acesta a recunoscut că și el nu a avut curajul să meargă împotriva lui Plahotniuc. „Aș fi fost și eu dus din funcție pe un alt dosar de corupție”, a declarat Morari, cu referire la „dosarul Tranga” în care el a fost acuzat, fără vreo dovadă, că ar fi avut vreo legătură cu afaceriști care au încercat să realizeze un atac raider asupra afacerii lui Viorel Tranga, conducător al rețelei „Andy s Pizza”.

Viorel Morari a fost demis atunci de la șefia Procuraturii Anticorupție, dar ulterior a fost repus în funcție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram