‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
29.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVIDEO. Un producător de struguri din sudul ţării îl acuză pe Igor Dodon că-şi...

VIDEO. Un producător de struguri din sudul ţării îl acuză pe Igor Dodon că-şi face PR politic pe seama agricultorilor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un producător de struguri din sudul ţării îl acuză pe preşedintele Igor Dodon că-şi face PR politic pe seama agricultorilor. Asta după ce şeful statului a vizitat o podgorie dotată cu instalaţii moderne, în care laudă producţia autohtonă. Pe când, viticultorii au vândut strugurii la un preț de nimic după ce o ploaie abundentă le-a dat roada la pământ, iar pierderile nu au fost compensate.

Într-un clip video, Ivan Terpan spune că face un apel către președintele țării nu pentru a se plânge ci pentru ași exprima indignarea.

„Producătorul pe care l-a vizitat Igor Dodon este un fermier de laudă, el investește pentru a obține asemenea performanțe. Știu cum e, pentru că și eu sunt proprietarul unei plantații de viță de vie și îmi doresc să obțin recolte de calitate. Acest om a obţinut cu banii proprii, cu credite asemenea performanţe. Vă rog mult, atrageți atenția la producătorii care au suferit vara, în iulie, din cauza uraganului, printre care și eu.”

Обращение президенту

Geplaatst door Иван Терпан op Woensdag 23 oktober 2019

Tânărul se descrie ca fiind proprietarul mai multor hectare cu viță de vie și susține că, în urma ploilor abundente din luna iulie, însoţite de furtună, un hectar de viţă de vie stă la pământ. 80 la sută din strugurii care au fost salvaţi, au fost vânduţi la fabricile de vin, în această toamnă, la un preț de nimic.

„Iată, tot stă la pământ. 80% am dat la vii, Igor Nicolaievici, am încercat să dăm la fabricile de vin cu 1 leu. Am achitat și oamenilor să strângă roada. Dumneavoastră, Igor Nicolaievici, veniți la așa producători ca și mine, care au avut pierderi foarte mari și nu știm ce să facem acum să lucrăm mai departe sau nu, să vindem tot și să plecăm cu totul din Moldova. Așa producători ca și mine sunt puțini. Veniți și vedeți care este situația la noi”.

Agricultorul susține că a încercat în repetate rânduri să obţină audienţă la Preşedinţie, dar fără succes. Iar ultima vizita a șefului statului la o podgorie  modernă de la sudul Moldovei, l-a indignat. Îmbrăcat la patru ace, șeful statului s-a plimbat printre tufele de viță de vie.

„Iată așa struguri, iată așa tehnologie puteți să filmați rândurile încolo. Iată dacă dvs. ați fi ajutat așa producători ca și mine, atunci ați avea motiv de mândrie, dar nu acest PR și poante.”

Purtărorul de cuvânt al președinției a declarat că va examina acest apel, iar ulterior va veni cu o reacție.

‹ adv ›
Sursatv8.md

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›