‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNoul proiect al grupului Trans Oil

Noul proiect al grupului Trans Oil

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Trans Oil Group, controlat de Vaja Jhashi, are în plan realizarea unui nou proiect în Portul internaţional Giurgiuleşti cu valoarea de 22 milioane de dolari – construcţia noii uzine de prelucrare a uleiului, scrie Mold-street.

Despre aceasta a anunţat Vaja Jhashi, conducătorul şi acţionarul majoritar al grupului, în cadrul unei vizite de lucru la terminalul Trans Oil Group din Portul Giurgiuleşti a ministrului Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brânzan, şi a Ambasadorului SUA în Moldova, Derek Hogan.

Ulei în loc de seminţe

„Capacitatea acesteia este de 700 tone în 24 de ore, iar construcţia se va finaliza către începutul anului 2021. În cadrul proiectului vor fi utilizate cele mai moderne tehnologii, care există în prezent. Noile capacităţi de producere ale grupului vor permite de majorat volumul exportului producţiei finite – ulei vegetal, în loc de materie primă – seminţe de floarea soarelui”, a declarat Vaja Jhashi.

Totodată, el a anunţat că, în scurt timp, va fi pusă în funcţiune o linie pneumatică independentă pentru grâne cu o lungime de 515 metri cu o capacitate de transport de 250 tone pe oră, care va uni ambele terminale ale grupului din port. În consecinţă, terminalele Trans Oil din portul Giurgiuleşti vor putea asigura trecerea a circa 1,6 milioane de tone metrice pe an. Volumul investiţiilor în construcţia liniei pneumatice a constituit circa 1,6 milioane de dolari.

Vaja Jhashi a menţionat că „această linie pentru culturi cerealiere este un proiect unic nu doar pentru Moldova, dar, în general, în spaţiul european şi asiatic”.

Potrivit lui Vaja sunt multe proiecte, în cadrul cărora, prin intermediul pneumaticii, se asigură transportarea unui anume tip de materiale de construcţie, dar pentru a face acelaşi lucru în cazul culturilor cerealiere şi a porumbului sunt necesari anumiţi parametri.

‹ adv ›

De notat că, grupul Trans Oil înglobează peste 20 de companii din Moldova, Ucraina, Cipru, Elveţia, Irlanda, Georgia şi este cel mai mare exportator de seminţe de floarea soarelui, de ulei şi de grâne din Republica Moldova. Acesta a atras mai multe critici şi acuzaţii de monopolizare şi practici anticoncurenţiale pe piaţă din partea politicienilor şi a fermierilor. Astfel, grupul deţine o cotă de peste 90% la exportul de ulei şi seminţe de floarea soarelui şi mai mult de o treime din cea de grâne.

 

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›