image
Sursa foto: Guliver/GettyImages

Noi detalii în cazul camionului în care au fost găsite 39 de cadavre

Camionul din Marea Britanie în care miercuri au fost găsite 39 de cadavre era înmatriculat în Bulgaria, mai precis la Varna, pe numele unei companii deținute de un cetățean irlandez, a confirmat un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Bulgaria, transmite BBC, ciata de digi24.ro.

Cu toate acestea, poliția bulgară spune că este foarte puțin probabil ca victimele să fie cetățeni bulgari.

O anchetă internațională a fost demarată după descoperirea terifiantă: 39 de cadavre într-un camion cu numere bulgărești, parcat în zona industrială a Londrei. Șoferul, Mo Robinson, un nord-irlandez în vârstă de 25 de ani, a fost arestat, iar anchetatorii încearcă să afle cine sunt victimele și cum a ajuns să le fie sicriu să un monstru de oțel.

Ce se știe până acum este că vehiculul, marca Scania, a plecat din Belgia, din Zeebruge, și a ajuns în Marea Britanie la bordul unui feribot care a ancorat într-un port de pe Tamisa, Purfleet, în Essex, la aproape 30 de kilometri de Londra. Noaptea trecută a ajuns în zona industrială de lângă capitala Regatului.

Imagini filmate de camerele de supraveghere arată că TIR-ul nu a stat mult acolo înainte să ajungă poliția. Oamenii legii au ajuns la el după o oră și jumătate, în urma unui apel la 112, și au descoperit grozăvia: cadavrele unui adolescent și a 38 de adulți.

„Serviciile de urgență au acționat imediat, dar, din păcate, toți cei 39 de oameni din camion erau morți. A fost lansată o anchetă pentru crimă. Șoferul TIR-ului, un bărbat de 25 de ani din Irlanda de Nord, a fost arestat sub suspiciunea de crimă și rămâne în custodia poliției. În acest moment, nu am identificat de unde provin victimele și nici identitățile lor, credem că va fi un proces de durată. Este o tragedie și o zi foarte tristă pentru poliția și comunitatea locală din Essex. Vom continua să colaborăm cu agențiile partenere pentru a afla ce anume a provocat decesele”, a declarat Pippa Mills, reprezentantă a poliției din Essex.

Totul este un mister deocamdată. Vehiculul în care au fost găsite 39 de cadavre este un camion frigorific care aparține unei companii irlandeze, deși are numere de înmatriculare din Bulgaria. Nimeni nu știe cine sunt victimele și de unde vin. Anchetatorii presupun că au stat ore sau chiar zile întregi închiși ermetic în containerul de metal, fără apă și aer, în condițiile în care în camera frigorifică temperatura poate ajunge la minus 25 grade.

Șoferul camionului a fost arestat, iar polițiștii englezi îl interoghează ca să afle cine sunt victimele și cum au ajuns în colosul de fier. Poliția le-a cerut martorilor și celor care pot da informații despre ruta camionului să contacteze autoritățile.

Tragedia aduce aminte de cea de acum patru ani, când 71 de refugiați clandestin au fost găsiți sufocați într-un camion frigorific abandonat pe o șosea din Austria.

Premierul britanic crede că și de această dată tot traficanții sunt de vină pentru moartea celor 39 de oameni.

La rândul său, premierul irlandez Leo Varadar a anunțat că și în țara sa va fi deschisă o anchetă, pentru a stabili dacă TIR-ul a trecut prin Irlanda.

Noutăţile partenerilor

comentarii: