image
Sursa foto: jobilist.md

Cetățeanul francez, reținut pe aeroportul din Chișinău fiind suspectat de proxenetism, trimis în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță trimiterea în judecată a cetățeanului francez, care în luna septembrie, pe aeroportul din Chișinău, a încercat să părăsească țara cu două moldovence pe care le-a îndemnat să practice prostituția în Franța.

În comunicarea cu cele două cetățene ale Moldovei, cu vârsta de 21 și, respectiv 29 de ani, învinuitul le-a asigurat de facilitarea condițiilor bune de practicare a prostituției în Franța și remunerare atractivă.

Mai mult decât atât, acestea au primit promisiunea că deplasarea în afara țării le va fi asigurată din punct de vedere financiar și că vor avea asigurate și condiții de trai la sosire, precum și că acolo le va fi asigurată transportarea către clienți.

Pe lângă aceste două cetățene, suspectul le-a propus altor 10 cetățene ale Moldovei, inclusiv prin mesaje telefonice, să practice aceeași activitate în străinătate.

Dacă va fi găsit vinovat, cetățeanul francez riscă  pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la patru la șapte ani, cu reducerea limitelor de pedeapsă, dacă poziția de recunoaștere totală a faptelor și a încadrării juridice, adoptată la faza de urmărire penală, va fi menținută și la faza judecării cauzei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: