image
Sursa foto: Vladimir Plahotniuc//Facebook

Tentativa de asasinat a lui Plahotniuc: PCCOCS a pornit urmărirea penală pe faptul presiunilor asupra martorului în dosar

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță pornirea urmăririi penale în cazul unor presiuni reclamate recent de către un martor în dosarul tentativei de asasinat a lui Vlad Plahotniuc.

Urmărirea penală a fost pornită de către PCCOCS la sesizarea Serviciului protecție internă și anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne. 

Aceasta a fost pornită în temeiul bănuielilor rezonabile privind comiterea infracțiunii de determinare la depunerea de declaraţii mincinoase, la formularea de concluzii false, precum și comiterea infracțiunii de amestec în înfăptuirea justiţiei şi în urmărirea penală.

Amintim că obiectul cu care a fost sesizată PCCOCS a făcut și subiectul știrilor, în baza unei scrisori pe care martorul ar fi trimis-o presei, unde acesta menționează că cel care încearcă nemijlocit să-l influențeze este un factor de decizie al unei unități a Ministerului Afacerilor Interne.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: