image
Sursa foto: Doing Business 2020

RM a pierdut o poziție în clasamentul Doing Business 2020, care arată unde este cel mai uşor să faci afaceri în lume

Republica Moldova a pierdut o poziție ocupând locul 48 din 190 de state ale lumii în clasamentul Doing Business 2020, publicat astăzi de Banca Mondială. În raportul care arată unde este cel mai uşor să faci afaceri în lume, țara noastră se află între Armenia și Belarus.

Experții de la Banca Mondială remarcă faptul că Republica Moldova a simplificat procedura de obținere a autorizațiilor de construcție, a facilitat plata impozitelor și a simplificat procedura de executare a contractelor.

Potrivit clasamentului, cel mai bine stăm la capitolul înregistrarea afacerilor, RM crescând cu o poziție pe locul 13 în acest clasament. În ceea ce privește înregistrarea proprietății, Moldova se menține pe locul 22.

La capitolul protejarea investitorilor minoritari, RM a scăzut de pe 33 pe locul 45.

La tranzacții transfrontaliere, ne aflăm pe locul 38, plata impozitelor - 33, contractarea împrumuturilor - 48, închiderea afacerii - 67, executarea contractelor - 62, accesul la energie electrică – 84

Cea mai joasă poziţie o avem la capitolul obţinerea autorizaţiilor de construcţie – 156.

Primele locuri în clasament sunt ocupate de Noua Zeelandă, urmată de Singapore și Hong Kong.

Urmează Danemarca, Coreea de Sud, SUA, Georgia, Marea Britanie, Norvegia și Suedia.

România ocupă locul 55, Rusia – 28, iar Ucraina – 64.

Nu a existat nici o schimbare în partea de jos a clasamentului, acolo unde în continuare se află Venezuela, Eritreea și Somalia

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: