Cartușe de vânătoare și substanțe psihotrope despistate de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Briceni și Otaci au semnalat două cazuri privind transportarea ilicită a obiectelor peste hotarul țării. Documentați sunt doi moldoveni care au încercat inițial să se eschiveze, iar ulterior să-și justifice încălcările, fără însă de a fi lipsiți de măsurile represive ce se impun.

Foto: border.gov.md

Potrivit unui comunicat al poliției de frontieră, la linia de control din punctul de trecere Briceni a staționat un mijloc de transport de model Dacia Logan, cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești. După preluarea documentelor necesare pentru autorizarea ieșirii din țară, conducătorului auto i-a fost solicitat să deschidă ușa portbagajului. 24 de cartușe predestinate pentru arma de vînătoare cu țeava lisă calibru 16/70 s-a depistat în acest compartiment.

Audiat, bărbatul în vârstă de 68 de ani a comunicat că face parte din Societatea Vânătorilor și Pescarilor din R. Moldova prezentând actele confirmative. Recent fusese la vînătoare în apropiera satului Berlințî, raionul Briceni după care a pus cartușele în portbagaj și a uitat de ele.

Cartușe de vânătoare despistate în timpul controlului de frontieră / Sursa:border.gov.md

Cartușele depistate au fost ridicate, pentru a fi dispusă constatare tehnico-științifică cu scopul stabilirii tuturor circumstanțe. Cazul este cercetat de către angajații al SPF Briceni pentru a stabili toate circumstanțele și aplicarea sancțiunii contravenționale conform art.361 al. (1), se mai arată în comunicat.

Un alt incident a fost înregistrat în ziua de ieri, 22 octombrie, pe pista pietonală a punctului de trecere Otaci. Aici, ofițerii de investigații au acționat în baza unei informații operative efectuând controlul suplimentar unui conațional asupra căruia au fost depistate trei fiole cu inscripția de Nalbufin, substanța ce se află în lista psihotropelor.

Substanțe psihotrope despistate în timpul controlului de frontieră / Sursa:border.gov.md

Ca urmare, polițiștii de frontieră au întocmit process verbal conform infracțiunii prevăzute de art. 248 al.(2), Cod Penal al RM. În prezent sunt întreprinse acțiuni de cercetare pe cazul dat.


Pub