(foto) Londra. Ultimele detalii în cazul celor 39 de cadavre descoperite într-un camion frigorific. Cine este șoferul

Vehiculul în care au fost găsite 39 de cadavre în comitatul britanic Essex, este un camion frigorific, a anunţat miercuri consilierul delegat al Asociaţiei Transportului Rutier (Road Haulage Association), Richard Burnett, citat de agenţia EFE și Agerpres.

Foto: Leon Neal/Getty Images

Condiţiile în care au fost găsite aceste persoane sunt „absolut înfiorătoare”, a declarat acelaşi reprezentant al Asociaţiei Transportului Rutier. Camerele frigorifice „sunt obscure (...) şi temperaturile ajung acolo la minus 25 de grade dacă transportă produse congelate”, ceea ce face ca un om să moară foarte rapid într-un asemenea spaţiu, explică acesta.

Întrebat despre ruta pe care ar fi putut s-o urmeze camionul înainte de a ajunge în Marea Britanie, el a răspuns că este posibil ca acel camion să fi venit cu feribotul de la Cherbourg (Franţa) până la Rosslare (Irlanda), apoi pe şosea până la Dublin, de unde să se fi îmbarcat pe un alt feribot până la Holyhead (Ţara Galilor) şi mai departe să fi ajuns tot pe şosea până în comitatul Kent.

În opinia lui Richard Burnett, şoferul ar fi ales această rută ocolitoare pentru că Cherbourg este un port cu volume mici de trafic şi unde probabil controalele de securitate nu sunt la fel de riguroase ca la Coquelles sau Dover, unde în plus există şi aparate care detectează bătăi ale inimii şi se folosesc câini dresaţi.

Cine este șoferul

Șoferul camionului în care au fost găsite cele 39 de cadavre a fost identificat miercuri de către un consilier local drept Morris Robinson, scrie CNN.

Consilierul Paul Berry a confirmat pentru CNN identitatea șoferului, spunând că el era cunoscut localnicilor ca „Mo” și că familia lui Robinson este „o familie de bună credință”.

Șoferul în vârstă de 25 de ani a fost arestat, fiind bănuit de crimă.

Morris Robinson / Sursa:Mo Robinson/Facebook

Membri ai Crucii Roșii din Marea Britanie se implică, alături de medicii legiști, în procesul de identificare a victimelor și va oferi sprijin familiilor

„Nu pot exagera despre cât de mare poate fi o tragedie, că 39 de oameni au considerat că nu au o opțiune mai bună decât să intre în acest camion și, evident, s-a sfârșit cu o tragedie absolută", a declarat Matthew Carter, comunicator delegat pentru situațiile de urgență pentru Crucea Roșie Britanică.

Evenimentul a bulversat comunitatea britanică, dar și lumea întreagă. În acest context, premierul britanic Boris Johnson s-a declarat „şocat de acest tragic incident din Essex” și a ținunt un discurs în plenul parlamentului britanic, în care a spus că „știm că are loc acest gen de trafic. Toţi aceşti traficanţi de fiinţe umane trebuie vânaţi şi aduşi în faţa justiției”, transmite Reuters.

„E greu să ne închipuim ce au trăit membrii serviciilor de urgenţă când li s-a cerut să deschidă containerul şi să constate această crimă înfiorătoare”, a adăugat Johnson.

UNIMEDIA amintește că poliția britanică a descoperit în noaptea de marți spre miercuri, cadavrele a 39 de persoane, printre care și un adolescent, în interiorul unui camion provenit din Bulgaria, într-un parc industrial din estul Londrei.


Pub