Membrul care ar fi „boicotat” ședințele CSM neagă acuzațiile lui Dorel Musteață: Se încearcă a induce în eroare opinia publică

Membrul delegat de Parlament în Consiliul Superior al Magistraturii, Ion Postu, dezminte acuzațiile președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, precum că ar fi lipsit nemotivat de la ultimele 2 ședințe, cauzând intenționat lipsa de cvorum. Acesta a cerut mai multă înțelegere la adresa sa, din partea Consiliului.

Foto: captura foto

Ion Postu a declarat, la începutul ședinței de azi a CSM, că a lipsit de la ultimele două ședințe motivat, el având o problemă de sănătate, iar despre acest lucru l-a anunțat pe președintele interimar al Consiliului la telefon, cu o seară înainte de desfășurarea ședințelor.

Membrul CSM din partea Legislativului a mai adăugat că prin astfel de acuzații la adresa lui se încearcă o dezinformare a opiniei publice și că faptul că s-a prezentat la ședința de azi este o dovadă că nu are scopul de a boicota activitatea Consiliului.

UNIMEDIA reamintește că la ședințele din 17 și 22 octombrie au fost amânate din lipsă de cvorum. Președintele CSM, Dorel Musteață, a declarat, acum două zile, că acest lucru s-ar fi întâmplat din cauza membrului desemnat din partea Parlamentului, Ion Postu. „Pentru ședința de astăzi a CSM au confirmat prezența a doar 8 judecători. Însă, un membru care a confirmat prezența și anume membrul desemnat din partea Parlamentului, Postu Ion, atât ședința precedentă din 17 octombrie, cât și la ședința de astăzi, 22 octombrie, nu au avut loc din cauza lipsei sale. L-am telefonat și ne-a zis că nu poate să se prezinte, apoi nu a mai răspuns la telefon”, a precizat Musteață. „Se creează impresia că ședințele CSM sunt intenționat boicotate și se încearcă a face ca CSM să nu fie lucrativ”, a mai adăugat acesta.


Pub