(video/update) Pavel Filip și Alexandru Jizdan acuză Guvernarea de intimidări la adresa celor din PD

(update 13:50) Partidul Democrat acuză Blocul ACUM că ar fi șantajat mai mulți candidați PD-isti de la alegerile locale, să părăsească formațiune și să adere la Blocul ACUM sau să candideze independenți. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de către liderul PD-ului, Pavel Filip, și secretarul formațiunii, Alexandru Jizdan.

Potrivit celor doi, spun că unii candidați li s-a spus că vor fi lăsați fără afaceri, sau li se vor trimite controale non-stop.

„Am spus că această guvernare că este ca un produs, pentru care s-a făcut foarte multă reclamă, iar în realitate este unul stricat și inutil. Exact ca pozele de pe internet la produse și ceea ce primești la livrare”, a declarat Pavel Filip.

Secretarul General al PDM, Alexandru Jizdan, a venit cu exemple concrete de intimidare a candidaților democrați în Anenii Noi, circumscripția unde a fost ales deputat cu peste 40% din sufragii. Potrivit lui, Veaceslav Bâstrițchi, membru activ al PDM de 10 ani și șef la Anenii Noi Gaz a fost șantajat de deputatul PPDA Chiril Moțpan să treacă la Blocul ACUM, în caz contrar, își va pierde funcția.

„Făcând uz de funcția sa de deputat și președinte de comisie, la 5 septembrie, Chiril Moțpan i-a chemat la Parlament pe Veaceslav Bâstrițchi, însoțit de 5 primari PDM din: Șerpeni, Cobusca Nouă, Botnărești, Telița, Calfa. Moțpan le-a spus că guvernarea a creat comisia de anchetă pentru uzurparea puterii și că această comisie, se va finaliza cu declararea PDM în afara legii. Astfel, acesta a exercitat presiuni asupra primarilor PDM pentru ca ei să treacă la partidele puterii. Și astfel de cazuri de presiune și intimidare au avut loc la scara întregii țări”, a declarat Jizdan.

Nicio persoană, care a fost menționată de către Jizdan și Filip nu a venit cu o reacție.

(13:02) Pavel Filip și Alexandru Jizdan susțin o conferință de presă la partid.

UNIMEDIA transmite live.


Pub