(video) Oamenii de știință americani au învățat șobolanii să conducă mini-mașini pentru a-și reduce nivelul de stres

Oamenii de știință de la Universitatea Richmond din Statele Unite au reușit să antreneze șobolani de laborator pentru a conduce mini-mașini fabricate din cutii de plastic, potrivit unui raport de studiu, relatează CNN.

Foto: https://edition.cnn.com

Animalele au fost plasate în vehicule electrice speciale cu trei funcții - înainte, stânga și dreapta. Cu ajutorul manipulărilor cu pârghiile, șobolanii au fost nevoiți să ajungă la gustările situate într-o altă parte a zonei de testare.

Șobolan / Sursa:https://edition.cnn.com

Oamenii de știință care au efectuat studiul cred că rezultatele indică faptul că creierul de șobolan este mai capabil să se adapteze sarcinilor complexe decât se credea anterior.

Potrivit oamenilor de știință, hormonul depistat în masele fecale ale șobolanilor (corticosteron) ajută la rezistența la stres și la reducerea acestuia. Astfel, acest experiment arată că are implicații asupra sănătății umane (și nu, aceasta nu înseamnă că șobolanii vor conduce alături de oameni pe benzi minuscule pe autostrăzi).

Rezistența emoțională este una dintre primele linii de apărare împotriva bolilor mintale precum depresia, a spus unul din oamenii de știință, și de asemenea, de a afla ce comportamente se formează. Acest experiment ar putea să indice medicilor modul în care ar putea fi tratate bolile mentale la oameni.


Pub