(video) Acte false, o armă și muniții, depistate de polițiști în casa unuia dintre factorii de decizie ai Î.S. „Calea Ferată din Moldova”

Procurorii și polițiștii au depistat, pe lângă actele falsificate, și armament, în urma perchezițiilor efectuate în cadrul urmăririi penale a unor factori de decizie ai Î.S. „Calea Ferată din Moldova”.

Potrivit oamenilor legii, de la domiciliul unuia din factorii de decizie au fost ridicate și îndreptate la expertiză înscrisuri de ciornă a activității vagoanelor restaurant, facturi fiscale și chitanțe privind recepționarea mijloacelor financiare de la șefii de vagoanele restaurant, o armă de vânătoare, 26 de cartuşe 5,45mm, 55 cărtuşe de vânătoare, o ştampilă a Direcţiei deservire călători (cu provenienta necunoscută), 1065 timbre de acciz, precum și blancuri de declarații vamale.

Persoanele suspectate de „confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false”, riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 27.500 lei la 47.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 5 ani.

UNIMEDIA amintește că, pe parcursul zilei de azi, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, oamenii legii au efectuat 40 de percheziții pe faptul transportării băuturilor alcoolice și altor mărfuri, în baza documentelor falsificate, în vagoanele-restaurant ale trenurilor care circulă în afara Republicii Moldova. Perchezițiile au avut loc la domiciliile, în automobilele persoanelor implicate, în oficiile de la Calea Ferată, depou, precum și în vagoanele-restaurante vizate. Conducerea CFM a anunțat că acțiunile au fost efectuate la solicitarea Serviciului Securitate Internă al întreprinderii.


Pub