Victimele sunt cetățeni chinezi
Externe 24 octombrie 2019, 15:45 | 1026

Apar noi informații despre descoperirea macabră făcută în Marea Britanie, unde într-un camion au fost găsite 39 de cadavre. Presa de la Londra scrie că victimele sunt cetățeni chinezi. Aflați detalii în cele ce urmează.

MAREA BRITANIE

Naționalitatea celor 39 de oameni găsiți într-un camion frigorific a fost anunțată de ziarele de la Londra, care citează surse din poliție. Totuși, o confirmare oficială că este vorba despre cetățeni chinezi nu a fost făcută încă. Poliția îl interoghează în continuare pe șoferul camionului. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani, din Irlanda de Nord, care a fost arestat sub suspiciunea de crimă. Între timp, anchetatorii au descins în două locuințe care au legătură cu suspectul, fără a oferi însă mai multe informații.

CHILE

Protestele de amploare continuă în Chile. Zeci de mii de oameni s-au adunat în centrul capitalei Santiago pentru a noua zi consecutiv și au cerut stoparea inechității sociale și pedepsirea politicienilor corupți, îmbogățiți peste noapte.

Acțiunile de protest au început după ce autoritățile au majorat prețul călătoriei cu metroul. Manifestațiile au căpătat însă amploare și au degenerat în violențe. 18 oameni, printre care și un copil, au murit în urma confruntărilor dintre protestatari și forțele de ordine. În încercarea de a calma spiritele, președintele milionar al țării, Sebastian Pinera, și-a cerut scuze de la cetățeni și a anunțat creşterea cu 20 la sută a pensiei minime şi îngheţarea tarifelor pentru energia electrică. Manifestanții nu s-au lăsat înduplecați și au anunțat organizarea unei greve generale în următoarele două zile.

BULGARIA

Proteste la Sofia împotriva singurului candidat pentru funcţia de procuror general al Bulgariei. Peste o mie de oameni au ieșit în stradă pentru a-i cere Consiliului Judiciar Suprem să organizeze un concurs transparent pentru ocuparea acestei funcții. În prezent, singurul candidat este actualul procuror general adjunct, nominalizat în unanimitate de către toţi procurorii din Consiliu. Lipsa de concurenţă i-a înfuriat însă pe bulgarii de rând, iar mulți dintre ei pun la îndoială intențiile lui Ivan Gheșev, un apropiat al guvernării, de a lupta cu flagelul corupției. 

Opinia ta contează. Comentează!