A învins cancerul
Social 24 octombrie 2019, 20:43 | 6061

Fiecare zi este un dar, pe care il primesti de la viata. Cu acest gand traieste, de doi ani incoace, Cristina, o femeie care a luptat si a invins cancerul. Familia a fost cea care a incurajat-o, i-a fost aproape zi de zi si a sustinut-o. ”Acum apreciez fiecare frunza cazuta, fiecare adiere de vant si nu mai vorbesc cat de tare imi apreciez copii”, marturiseste femeia cu spirit de luptator.

În urmă cu doi ani, Cristina avea 33 de ani, o familie frumoasă, doi copii minunați, și un loc bun de muncă - profesoară de limba engleză la un liceu din Chișinău. Într-o zi obișnuită, una frumoasă și luminoasă de toamnă, la fel ca cea de astăzi, a primit o lovitură dură. După mai multe investigații, i s-a spus clar: cancer mamar cu metastază la ficat, stadiul patru.

Imediat după ce a aflat acest diagnostic, a plecat la București, însoțită de familie. Dacă medicii de la Chișinău nu i-au dat multe șanse, cei de la București au încurajat-o și i-au spus că vor lupta pentru viața ei.

După doi ani de chimioterapie şi radioterapie pentru a distruge celulele canceroase, în iunie curent urma să se întâmple o minune. A făcut o tomografie, iar celulele canceroase nu se mai vedeau...

Familia a fost cea care a încurajat-o, i-a fost aproape zi de zi și a susținut-o. În acest timp a învățat că oamenii dragi nu te vor lăsa niciodată în momente grele și că... viața e scurtă, iar fiecare zi este un dar.

Zilnic, trei femei din Republica Moldova sunt diagnosticate cu cancer mamar, iar pentru al 34-lea an consecutiv, luna octombrie este dedicată, la nivel internațional, conștientizării și prevenirii cancerului la sân. Medicii atenționează că la fiecare a treia femeie, boala a fost depistată în stadiile III și IV, atunci când tratamentul deseori are un pronostic rezervat. La nivel mondial, cancerul mamar provoacă aproximativ 77.000 de decese anual. 40 la sută dintre femeile afectate decedează până la vârsta de 65 de ani. Octombrie a devenit luna de conștientizare a maladiei în 1985, la inițiativa Societății Americane a Cancerului. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie