17:38:03 23.04.2024
Stiri

VIDEO // Calvarul prin care au trecut 11 tinere din R. Moldova: Traficate în Grecia și impuse să ofere zilnic servicii sexuale pentru circa 80 de „clienți”. Printre traficanți se numără și trei FEMEI din R. Moldova

Social 24.10.2019 13:02 Vizualizări2323 Autor: Ziarul National
VIDEO // Calvarul prin care au trecut 11 tinere din R. Moldova: Traficate în Grecia și impuse să ofere zilnic servicii sexuale pentru circa 80 de „clienți”. Printre traficanți se numără și trei FEMEI din R. Moldova privesc.eu


Unsprezece tinere din R. Moldova au fost traficate în Grecia, iar ulterior repartizate în zece case de toleranță administrate de un cetățean al Albaniei, capul unei grupări criminale internaționale. Fetele din R. Moldova, de rând cu alte victime, erau impuse să deservească între 25 - 80 de „clienți” pe zi, fiind remunerate cu 15 euro per tură.

Capul grupării este un cetățean albanez de 36 de ani, care era urmat în schema ierarhică de 14 persoane originare din diferite state: Albania, Grecia, Germania, Bulgaria și R. Moldova. Cei patru cetățeni moldoveni implicați în această rețea de trafic de ființe umane, un bărbat și trei femei, aveau misiunea de a recruta victimele.

Potrivit șefului interimar al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane din cadrul INI, Artur Degteariov, membrii acestei grupări, 15 la număr, au fost reținuți grație angajaților Centrului Sud - Est European de Aplicare a Legii, din care face parte și R. Moldova.

În cadrul investigațiilor s-a stabilit că victimele erau racolate de pe teritoriul R. Moldova și transportate în capitala Greciei, unde erau traficate în 10 case de toleranță, administrate direct de către liderul grupului criminal, originar din Albania. Victimele erau supravegheate atât fizic, cât și prin intermediul camerelor video. Până acum au fost identificate 11 victime din R. Moldova, dintre care trei erau minore atunci când au fost traficate.

„Victimele erau exploatate sexual conform unui grafic bine stabilit. Acestea lucrau în două schimburi și erau impuse să deservească pe zi între 25 și 80 de „clienți”. Serviciile sexuale erau acordate timp de 10 minute, pentru care beneficiarul achita suma de 20 de euro. Fiecărei victime îi revenea pentru un schimb suma de 15 euro, restul surselor financiare erau împărțite între membrii grupării”, a menționat Degteariov.

Procurorul Nadejda Barbălat a adăugat că la această etapă a urmăririi penale au fost audiate trei victime, inclusiv o minoră. „Aceasta a mărturisit în detalii modul în care a fost recrutată, transportată, adăpostită și apoi exploatată. Am vrut să precizez faptul că persoana care a recrutat-o și a asigurat transportarea acesteia pe teritoriul Greciei are statut de învinuit și se află în arest preventiv. Este cetățean al R. Moldova și face parte din gruparea criminală din 2015, având legătură directă cu capul grupării. Era persoana care asigura transportarea victimelor pe teritoriul Greciei”, a subliniat Nadejda Barbalat.

Vedeți mai jos mărturia uneia dintre victime exploatate sexual timp de trei ani:


În cadrul aceleiași operațiuni, în Atena au fost efectuate 10 percheziții, trei dintre care la domiciliile traficanților, restul - la casele de toleranță clandestine, unde au fost depistate 11 tinere originare din R. Moldova.

„Trei victime au fost repatriate, iar celelalte beneficiază de asistență psihologică și juridică în republica elenă. În rezultatul perchezițiilor au fost reținute 15 persoane, șase se află în arest preventiv, restul au statut de bănuit și au interdicția de a părăsi localitatea. La domiciliile traficanților și în casele de toleranță clandestine au fost depistate peste 70 000 de euro, autovehicule, cantități neînsemnate de substanțe narcotice, permise de ședere cu semne de falsificare, precum și două acte de identitate românești falsificate”, a adăugat procurorul.

Concomitent, organele de drept din R. Moldova au efectuat percheziții în sudul republicii, la domiciliul învinuitului moldovean, unde au găsit două arme deținute ilegal, dar și muniții.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md