Linkuri accesibilitate

Budapesta: un centru liberal de cultură vandalizat de neo-naziști


Budapesta, la demonstrația organizată de extrema dreaptă, comemorând revoluția anti-counista din 1956
Budapesta, la demonstrația organizată de extrema dreaptă, comemorând revoluția anti-counista din 1956

La Budapesta, un grup de circa 50 de neo-naziști a atacat și vandalizat miercuri seară, sediul centrului liberal de cultură „Aurora” care găzduiește organizații neguvernamentale, între cere cea care organizează Pride Parade, un ONG care se ocupă de oamenii „străzii” și Centrul de Presă Roma.

Directorul centrului cultural, Adam Schoenbergr a scris pe Facebook că steagul în culorile curcubeului al comunității LGBT+ a fost rupt, pe ușile clădirii au fost scrijelite svastici iar pe pereți scrise, cu spray, lozinci neo-naziste. Centrul era închis la ora atacului așa că nimeni nu a fost rănit.

Sectorul opt din Budapesta, unde se află centrul Aurora era , era până la recentele alegeri locale controlat de partidul populist Fidesz al premierului Viktor Orban iar primăria locală a încercat de mai multe ori să închidă centrul. De scurt timp, primăria este condusă de un independent liberal care a venit imediat să viziteze locul atacului.

Grupul de neo-naziști care a vandalizat centrul Aurora participate la un miting al extremei drepte, dedicat Revoluției anticomuniste din 1956.

XS
SM
MD
LG