/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ PDM acuză blocul ACUM că i-a furat 83 de primari și nemijlocit pe Moțpan, că ar fi șantajat edili democrați din Anenii Noi

missing
24 octombrie 2019, ora 17:34

Partidul Democrat (PDM) a rămas fără 83 de primari pe care i-ar fi furat cei de la ACUM. Asta o spune Pavel Filip, președintele PDM împreună cu deputatul democrat Alexandru Jizdan. 

Potrivit democraților, formațiunea lor a învins în alegerile din turul I, obținând dintr-o lovitură aproape două sute de primari (cifra exactă, potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC) – 191 de primari).

„Toate încercările de presiune şi şantaj ale guvernanţilor, toate tentativele de intimidare prin dosare penale şi ridicări de imunităţi, toate au primit la 20 octombrie un răspuns clar: Partidul Democrat nu este partidul unui singur om, Partidul Democrat este partidul oamenilor gospodari, profesionişti, care ştiu să muncească pentru oameni”, a declarat președintele PDM.

Democrații spun că primarii care au plecat de la PDM au fost șantajați și dau un exemplu de la Anenii Noi. Potrivit lui Alexandru Jizdan, secretar general al PDM, Veaceslav Bâstriţchi, șeful de la Anenii Noi Gaz, care este membru activ al PDM de zece ani a fost şantajat de deputatul din blocul ACUM Chiril Moţpan să treacă de partea lor ori ar putea să rămână fără funcție.

„Făcând uz de funcţia sa de deputat şi preşedinte de comisie, pe 5 septembrie, Chiril Moţpan i-a chemat la Parlament pe Veaceslav Bâstriţchi, însoţit de 5 primari PDM din: Şerpeni, Cobusca Nouă, Botnăreşti, Teliţa, Calfa. Moţpan le-a spus că guvernarea a creat comisia de anchetă pentru uzurparea puterii şi că această comisie, se va finaliza cu declararea PDM în afara legii. Astfel, acesta a exercitat presiuni asupra primarilor PDM pentru ca ei să treacă la partidele puterii. Şi astfel de cazuri de presiune şi intimidare au avut loc la scara întregii ţări”, a spus Jizdan.

La rândul său, deputatul Chiril Moțpan neagă acuzațiile democraților: „Pavel Filip și Alexandru Jizdan sunt niște mincinoși, manipulatori cu experiență. Filip zice că vinovat de eșecul zdrobitor înregistrat de această grupare la alegerile locale s-ar face blocul acum au încurcat acțiunile criminale ale PD-ului din ultimii ani care a impus prin șantaj și prin intentarea dosarelor penale să se declare adepți ai grupării lor (n.r. formulările aparțin intervievatului)”.

În urma alegerilor locale de duminică PDM s-a ales cu 191 de primari, iar ACUM – 82. Pe 3 noiembrie va avea loc turul doi al alegerilor locale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram