/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Mihai Ghimpu are întrebări la justiția din Moldova: „De ce dosarul lui Dorin Chirtoacă nu a fost declarat politic?”

missing
24 octombrie 2019, ora 22:10

Mihai Ghimpu, fostul președinte al Partidului Liberal (PL) și unchiul actualului președinte al PL, Dorin Chirtoacă (ex-primar al capitalei), are întrebări la justiția Moldovenească. Acesta se arată indignat de faptul că începând cu vara acestui an, de când s-a schimbat guvernarea, mai multe dosare penale au luat întorsături noi, dar procesul nepotului său, nu.

Ghimpu, care repetă frecvent faptul că este jurist de profesie, zice că a studiat în detalii dosarul lui Chirtoacă și acolo nu sunt probe. „De ce la alții sunt dosare politice, dar la Chirtoacă, nu?”, s-a întrebat ex-liderul PL, la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8. Mihai Ghimpu a evitat să spună la care dosare anume se referă.

Dorin Chirtoacă a fost reținut în vara anului 2017 pe vremea când era primar de Chișinău și are statut de bănuit în dosarul „parcărilor cu plată”. Acesta a declarat repetat că se consideră nevinovat și spune că procesul său este unul politic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram