‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUn vânător a împușcat o lebădă inclusă în Cartea Roșie a Republicii Moldova

Un vânător a împușcat o lebădă inclusă în Cartea Roșie a Republicii Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În zilele de 19-20 octombrie 2019, au fost supuși verificărilor mai mult de 200 vânători, fiind întocmite zece procese verbale contravenționale și au fost aplicate amenzi în sumă de 8100 de lei, scrie realitatea.md.

Un caz ieșit din comun a avut loc în preajma bazinului acvatic amplasat în extravilanul satului Balabanu, raionul Taraclia, unde o persoană aflată la vânătoarea păsărilor de apă a împușcat o pasăre din specia faunistică lebădă cucuiată inclusă în Cartea Roșie a Republicii Moldova.

Materialele pe cazul dat au fost expediate Inspectoratului de Poliție Taraclia în vederea intentării cauzei penale în privința făptașului în baza art. 233. Articolul în cauză specifică că, vânatul fără autorizaţia corespunzătoare fie în perioada interzisă, fie în locurile interzise, fie cu unelte şi metode nepermise (braconajul), dacă acesta a cauzat daune ce depăşesc 200 de unităţi convenţionale, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›