Culinar.md

Cum faci cel mai aromat gem de gutui

Ingrediente necesare pentru gemul de gutui
2 kg gutui curățate
1,5 kg zahăr
800 ml apă
zeama de la o lămâie
1 baton de vanilie

Cum prepari deliciosul gem de gutui

Pentru început, spală bine gutuile, apoi curăță-le de semințe. Apoi, le poți da prin robot, le poți da pe răzătoare sau le poți tăia în cubulețe, în funcție de varianta care îți este mai la îndemână. Stropește-le imediat cu zeamă de lămâie pentru a evita oxidarea.

Într-o cratiță, pune apa și zahărul la fiert, până când rezultă un sirop legat. Adaugă gutuile și continuă fierberea. În primă fază, lasă gutuile să fiarbă la foc mare, apoi, când gemul începe să scadă, micșorează focul și amestecă des pentru a evita prinderea gemului de fundul cratiței. Gemul este gata în 45-60 minute. Înainte cu 5-10 minute de a închide focul, adaugă zeama de lămâie și batonul de vanilie.

Când este gata, deliciosul gem de gutui este bine legat și capătă o culoare roșiatică. În acest moment, focul trebuie stins, iar gemul se pune fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil. Acoperă-le, apoi, cu o pătură și lasă-le să se răcească.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *