Un traficant de droguri s-a reprofilat: S-a apucat de furat și vândut biciclete

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, originar din Fălești, a fost reținut de polițiști pentru că ar fi furat mai multe biciclete. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă amendă, muncă în folosul comunității sau pedeapsă cu închisoarea de până la 4 ani. Anterior, acesta a fost judecat pentru escrocherie și circulaţia ilegală a drogurilor.

Polițiștii au fost alertați în dimineața zilei de 14 septembrie, de către o femeie în vârstă de 37 de ani, care a relatat că din holul blocului în care locuia, în comuna Stăuceni, i-a fost sustrasă bicicleta în valoare de 2.500 lei.

Alte 3 cazuri de furt au fost înregistrate la fel în comuna Stăuceni, pe parcursul lunilor septembrie-octombrie. Valoarea totală a prejudiciului cauzat proprietarilor constituie 10.000 lei.

Poliția a depistat bicicletele sustrase la o piață din capitală, unde au fost vândute de către suspect la prețuri simbolice de 300- 400 lei. Acestea au fost returnate victimelor.

Suspectul și-a recunoscut vina, declarând că a sustras bicicletele din lipsă de bani. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă amendă în mărime de până la 67.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

În acest context, Poliţia Capitalei vine cu următoarele recomandări pentru deținătorii de biciclete:

– Dotaţi bicicleta cu dispozitive antifurt,

– Legaţi roata din faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix (stâlp, grilaj, poartă),

– În coşul bicicletei nu lăsaţi diferite bunuri materiale,

– Pentru depozitarea bicicletei pe o perioadă îndelungată, este recomandat să fie păstrată într-o încăpere cu acces limitat,

– Nu lăsați bicicletele fără supraveghere, în scara blocurilor, pot fi sustrase cu ușurință de hoți.


Pub