CFM: Perchezițiile de la ÎS „Calea Ferată” au avut loc la solicitarea noastră. Ce spun procurorii

Perchezițiile care au fost demarate în această dimineață la una din filialele din Chișinău ale magistralei ÎS „Calea Ferată”, au fost solicitate de Serviciul Securitate Internă al întreprinderii, informează conducerea CFM într-un comunicat.

Foto: Moldova24

Conducerea întreprinderii a înaintat un demers organelor de drept pentru a trage la răspundere angajații CFM care sînt bănuiți de implicare în activități ce fac obiectul unor investigații, de acest fel, de depășirea atribuțiilor de serviciu, făcînd uz de anumite metode pentru însușirea mijloacelor financiare de la CFM, se arată în comunicat.

Potrivit unui comunicat al procuraturii, oamenii legii au descins cu percheziții în cazul vagoanelor-restaurant ale trenurilor care circulă în afara Republicii Moldova, pe faptul transportării băuturilor alcoolice și alte mărfuri, în baza documentelor falsificate.

Dosarul penal a fost pornit în temeiul bănuielii rezonabile privind comiterea infracțiunii de confecţionare, deţinere, vânzare sau folosire a documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false.

Operațiunea este în desfășurare și are loc de comun cu ofițerii Secției de coordonare a activității de urmărire penală a Departamentului de Poliție.

Procuratura va reveni cu detalii, odată ce acestea vor deveni disponibile, în limita legii.

UNIMEDIA amintește că în primele ore ale dimineații de 23 octombrie, ofițerii Procuraturii municipale au demarat percheziții în cadrul Î.S „Calea Ferată din Moldova”. Potrivit șefului Procuraturii Chișinău, Ștefan Șaptefrați, descinderile au loc în cadul unui dosar penal.


Pub