(video) TOKYO 2019: Premieră mondială – Noul Lexus LF-30 Electrified Concept

La a 46-a ediţie a Salonului Auto de la Tokyo, care a început exact după o zi de la ceremonia de încoronare a noului împărat al Japoniei, a venit şi compania Lexus. Premiera-i principală este un concept futurist, botezat LF-30 Electrified.

Prin el, niponii doresc să arate lumii cam cum va arăta un automobil electric şi cu sistem de pilotare automată prin anii 2030.

Foto: autoblog.md

Tipul caroseriei este cam dificil de înţeles, însă dimensiunile i-au fost făcute publice: 5.090 x 1.995 x 1.600 x 3.200 (+75 faţă de cel al unui Lexus LS) mm, în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament respectiv. Greutatea îi este de 2.400 de kg. În habitaclu sunt locuri pentru patru pasageri, iar accesul în el se face prin două uşi masive care se ridică vertical, în stilul celor „gull-wing” ale unor modele Mercedes-Benz.

Habitaclul este tipic unui concept modern, cel puţin în partea sa frontală. Pe planşa de bord au fost instalate mai multe ecrane, iar volanul se poate retrage când nu este nevoie de intervenţia şoferului în condus. Află mai multe şi vezi cum arată la interior, pe AutoBlog.MD


Pub