(video) TOKYO 2019: Premieră mondială – Noul BMW Alpina B3 Limousine

Modelul Touring l-am văzut cu ochii noştri la Frankfurt, însă sedanul a decis să-l arate întâi niponilor pentru că este o piaţă cheie. Atelierul german Alpina a prezentat noua generaţie a modelului B3 Limousine în premieră mondială la Salonul Auto de la Tokyo.

Automobilul bavarez s-a ales cu acelaşi set de modificări pe care le-a primit şi fratele său într-o caroserie mai practică, iar singura diferenţă se ascunde în caracteristicile dinamice.

Foto: autoblog.md

Noul BMW Alpina B3 Limousine AWD se bazează pe modelul BMW M340i xDrive şi sub capotă are un motor cu şase cilindri în linie (S58), care producea din uzină 374 CP şi 500 Nm de cuplu. Acest motor se va găsi şi pe noul BMW M3 G80, deşi pe M340i nu i-a fost stoarsă toată puterea.

Cursa pistoanelor sale a fost mărită de la 89.6 la 90 de mm, astfel încât volumul propulsorului a crescut de la 2.979 la 2.993 de cm³. Rata de compresie a fost redusă de la 10.2:1 la 9.3:1. Se mai anunţă despre instalarea unor noi turbo compresoare mai productive, dar şi a unui sistem de răcire extrem de eficient. Află mai multe şi vezi cât de aranjat arată la interior, pe AutoBlog.MD


Pub