(video) Depozit de marijuana la o fermă de animale în valoare de 240.000 lei. Un bărbat și o femeie, reținuți

Ofițerii din cadrul Direcției Antidrog al Inspectoratului Național de Investigații au reținut o femeie și un bărbat de 44 și respectiv, 59 de ani, suspectați de cultivarea și vânzarea marijuanei.

Foto: IGP

Potrivit unui comunicat al procuraturii, reținuții au plantat cânepă pe mai multe terenuri, în raioanele Anenii Noi și Criuleni, iar pentru ca să-și depoziteze marfa, aceștia foloseau o fermă destinată creșterii animalelor.

Membrii grupului percepeau un preț de 150 lei per 5 grame de substanță. Astfel, în contul celor 8 kg de marijuana ridicate de către oamenii legii, făptașii ar fi obținut un venit de aproximativ 240.000 lei.

Pentru fapta de „circulație ilegală a drogurilor, etnobotanicilor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, Codul penal prevede o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

După expirarea termenului de reținere de 72 ore, procurorii vor solicita aplicarea arestului pentru 30 de zile, iar ulterior, în funcție de materialul probatoriu acumulat, dosarul va fi trimis spre examinare în instanța de judecată.


Pub