Inspectoratul Național de Patrulare despre accidentul de la Peresecina: Seat-ul e de vină

Inspectoratul Național de Patrulare vine cu precizări referitoare la accidentul de la Peresecina, provocat după ce un echipaj de poliţie s-a întors brusc cu maşina pe o porţiune de drum cu o linie dublă continuă pe mijloc. Conducătorul unui camion care se deplasa în spate nu a reușit să reacţioneze și a intrat violent într-un Seat care a vrut să facă o depășire.

Foto: captura foto

„Menționăm că în timp ce angajații INP erau implicați în serviciul de patrulare rutieră, cu girofarul în funcțiune, au sesizat o încălcarea RCR a unui autovehicul de marcă Toyota Avensis, imediat intervenind la stoparea și identificare șoferului. Astfel, automobilul de serviciu a efectuat întoarcerea peste linia continuă dublă, semnalizând din timp manevra și asigurîndu-se. La rândul său, autovehiculul de marcă Toyota Corolla (de pe bordul căruia au și fost scoase imaginile) care se deplasa în spatele echipajului a oprit. Imediat, din partea dreaptă a acestuia un alt autoturism, de marcă Seat, pentru a evita impactul cu mașina din față a schimbat direcția de deplasare spre dreapta, în rezultat ciocnindu-se lateral cu un autocamion de model DAF, care se deplasa pe prima bandă de circulație”, se menționează într-un comunicat al INP.

Potrivit Poliției, „inspectorii au revenit la locul producerii accidentului și s-au asigurat că nu sunt victime. Ulterior au solicitat intervenția grupei de documentare a accidentelor rutiere din cadrul IP Orhei”.

Pe cazul dat a fost pornit un proces contravenţional, cauza producerii accidentului fiind devierea de la direcţia de deplasare de către conducătorul autoturismului Seat.

UNIMEDIA reamintește că accidentul s-a produs astăzi, la Peresecina, după ce un echipaj al INP s-a întors brusc cu maşina pe o porţiune de drum cu o linie dublă continuă pe mijloc. Momentul a fost înregistrat de camera de bord din automobilul care rula după cel al poliţiei. Maşina din spatele echipajului de patrulare, din care s-a făcut filmarea, a încetinit pentru a evita o coliziune. Un Seat, care circula în spate, a ieșit la depășire, pe dreapta, însă un camion care se deplasa pe banda din dreapta nu a reușit să reducă suficient de mult viteza, astfel încât a intrat Seat.

Imaginile video de la accident pot fi văzute AICI.


Pub