Un bărbat, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, după ce și-a înjunghiat mama, chiar dacă avea interdicție să se apropie de casa mai mult de 200 de metri

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, care și-a rănit cu cuțitul mama de 71 de ani, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare.

Foto: procuratura.md

Potrivit oamenilor legii, calvarul femeii părea să se fi terminat în toamna anului 2018, atunci când instanța de judecată a instituit împotriva feciorului agresiv o ordonanță de protecție a acesteia, prin care agresorul nu avea voie – timp de 3 luni – să se apropie mai mult de 200 metri de apartamentul în care locuiau împreună în Chișinău ori să o contacteze pe victimă.

De asemenea, acesta a fost obligat să urmeze un curs de consiliere psihologică, oferit gratuit de către o organizație neguvernamentală.

Însă, agresorul a hotărât să ignore ordonanța de protecție emisă de instanța judecătorească. Astfel, acesta a tăbărât în locuința victimei de 4 ori și, chiar dacă mama i-a permis să intre, făptașul s-a comportat agresiv, ceea ce a făcut necesară intervenția poliției.

Mai mult decât atât, în unul din aceste cazuri de încălcare a interdicției de apropiere de casă, acesta în mod intenționat și-a rănit mama cu cuțitul, astfel încât aceasta a fost transportată de urgență la spital, pentru îngrijiri medicale.

Pentru aceste fapte, în vara acestui an, bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Chișinău, dar executarea pedepsei i-a fost suspendată condiționat, însemnând că acesta se putea afla la libertate. Procurorii, însă, au considerat această pedeapsă prea blândă și au contestat hotărârea judecătorească.

Drept rezultat, Curtea de Apel Chișinău l-a condamnat pe feciorul mamei agresate la ispășirea pedepsei cu închisoarea în penitenciar, pentru un termen de 3 ani și 6 luni.


Pub