(video) Propunerea lui Tranga către Dorin Damir: I-a propus să aducă un „spion” în compania sa

Omul de afaceri Andrei Tranga i-a propus lui Dorin Damir să trimită o persoană în compania sa, iar acea persoană să aibă acces la toate lucrurile din companie, prin acest mod, să poată să demonstreze că nu are nicio legătură cu interlopul Grigore Caramalac, alias „Bulgaru”. Declarațiile au fost făcute de către Andrei Tranga în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„El (n.r. Dorin Damir) m-a întrebat despre Caramalac și i-am zis: „Noi deja am vorbit despre asta de atâtea ori…», la acel moment deja eram prezenți pe piața din Rusia, și-i zic: „Eu vă propun să angajăm un om de-al vostru, eu îi plătesc salariu și el va lucra în cadrul companiei noastre, în oficiu, în suburbia Moscovei, și va vedea toate tranzacțiile, cu cine avem legături, cu cine lucrăm în oficiu, cu cine vorbim, și singur o să te convingi că noi nu avem nicio legătură cu Caramalac și oamenii apropiați lui”.

Întrebat de ce a propus astfel de lucru, Tranga a spus că într-un fel a vrut să spulbere unele zvonuri care erau. Ulterior, întrebat dacă se temea de Plahotniuc, omul de afaceri a declarat că: „Nu este vorba despre frică, dar eu voiam să termin vorbele acestea prostești care nu aveau nicio bază, ca să nu se creeze o opinie negativă și să nu se inventeze lucruri”, a declarat Andrei Tranga.

Dosarul penal în care coproprietarul unor localuri din capitală Andrei Tranga era acuzat de șantaj a fost clasat de procurori.

La începutul lunii mai, Andrei Tranga a fost plasat în arest preventiv, după ce instanța a admis demersul procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) de a emite un mandat de 30 de zile pe numele său într-un dosar în care este învinuit de șantaj, dar și pentru trafic de influență.


Pub