Jurnal TV a reflectat echidistant evenimentele electorale, se arată într-un raport al CJI
Social 23 octombrie 2019, 17:30 | 945

Jurnal TV a reflectat neutru activitățile din campania electorală ale majorității concurenților, fără a favoriza sau defavoriza vreunul dintre ei. Este opinia experților de la Centrul pentru Jurnalism Independent, care au făcut public cel de-al patrulea raport de monitorizare a mass-media în perioada 12 - 19 octombrie. Sunt și câteva posturi TV care au făcut partizanat politic, spun aceeași specialiști, care au adăugat că acest lucru ar trebui penalizat.

Directoarea Centrului pentru Jurnalism Independent, Nadine Gogu, a declarat că pentru evaluarea comportamentului presei în campania electorală s-au luat în calcul mai multe criterii, printre care: corectitudinea și echilibrul surselor de informare, pluralismul de opinie, dar și limbajul și imaginile video. Nu în ultimul rând, cei care au monitorizat mass-media au verificat dacă în știri a fost asigurat dreptul la replică. Toate aceste condiții au fost respectate de postul nostru de televiziune, au spus autorii raportului.

: În același timp, reprezentanții Centrului pentru Jurnalism Independent au afirmat că unii radiodifuzori, mai exact șase posturi TV din cele zece monitorizate, au făcut partizanat politic.

Potrivit directoarei CJI, posturile TV care nu respectă legislația ar trebui sancționate de Consiliul Audiovizualului. Raportul de monitorizare a comportamentului mass-media în campania electorală a fost realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Suedia, USAID și UKAID. 

Opinia ta contează. Comentează!