07:53:06 29.03.2024
Stiri

Temerea lui Octavian Ţîcu în legătură cu „ALIATUL" Dorin Chirtoacă: „Alianța cu Chirtoacă poate să dispară în orice moment, din motiv că el va fi condamnat"

Politică 23.10.2019 08:00 Vizualizări3106 Autor: Ziarul National
Temerea lui Octavian Ţîcu în legătură cu „ALIATUL


Deputatul Octavian Țîcu, candidat al Partidului Unității Naționale la alegerile pentru funcția de primar general al mun.Chișinău, susține Dorin Chirtoacă nu-i este dușman, ci un aliat, doar că liderul PL ar urma să-și rezolve problema cu dosarele penale. Declarația a fost făcută ieri-seară, în candrul unei emisiuni de la JurnalTV, transmite deschide.md.

„Desigur este aliat, dacă se va rezolva problema cu dosarele. El are dosare penale. Alianța cu Chirtoacă poate să dispară în orice moment, din motiv că el va fi condamnat. Este un lucru elementar, despre ce să vorbim”, a menționat deputatul.

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, a chemat reprezentanții partidelor unioniste din R. Moldova la un Congres al Unioniștilor, în cadrul căruia să fie puse bazele unei formațiuni politice puternice, care să obțină victorii în următoarele scrutine electorale. Apelul a fost făcut după primul tur al alegerilor locale generale, Chirtoacă ocupând locul trei în capitală.

„La alegerile de ieri (20 octombrie), cetățenii ne-au dat o șansă să construim o mișcare unionistă puternică în R. Moldova. Împreună cu ceilalți candidați, foști reprezentanți ai noștri, unioniștii au acumulat în Chișinău circa 20% din voturi. Suntem gata să facem la 1 decembrie un Congres al Unioniștilor, pentru a fuziona într-un singur partid. Facem oricând acest Congres, doar să fie voință, maturitate politică și cetățenească”, a declarat Chirtoacă.

Acesta a lăsat să se înțeleagă că unioniștii ar trebui să-și coaguleze forțele în jurul său, mai ales că s-a clasat al treilea în topul preferințelor de vot în municipiul Chișinău.

„Facem congresul și fiecare poate să se bată pentru postul de prim-vicepreședinte, vicepreședinte al viitoarei formațiuni politice. Doar așa lucrurile se vor așeza la locul lor, exact cum s-a întâmplat la alegerile de ieri din Chișinău”, a conchis sursa citată.

Amintim că, în cadrul scrutinului local din 20 octombrie, Andrei Năstase a obținut 31,08% (70 056 voturi) în timp ce contracandidatul său, socialistul Ion Ceban – 40,19% (90 591 voturi).

Liderul PL, Dorin Chirtoacă a fost votat de 10,15% din alegători (22 885), iar Octavian Țîcu de către 4,76% (10 739).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md