19:39:42 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Curtea de Apel l-a ACHITAT pe jurnalistul de la Deschide.md, care fusese hărțuit de fosta conducere a MAI

Social 23.10.2019 16:00 Vizualizări1922 Autor: Ziarul National


VIDEO // Curtea de Apel l-a ACHITAT pe jurnalistul de la Deschide.md, care fusese hărțuit de fosta conducere a MAI deschide.md

Curtea de Apel Chișinău l-a achitat astăzi pe reporterului Deschide.MD, Vadim Ungureanu, care a fost condamnat de prima instanță la trei ani de pușcărie cu suspendare și 70 mii de lei amendă. Magistrații de la Curtea de Apel au stabilit că „ în acțiunile sale nu au fost depistate elementele infracțiunii”, într-un dosar care ar fi fost fabricat în 2014 la comanda ministrului de Interne, Dorin Recean și pus în aplicare de fosta Direcție Operațiuni Speciale a INI, informează deschide.md.

Potrivit sursei citate, totul s-a întâmplat în luna iunie 2014. „După mai multe investigații jurnalistice care au deranjat MAI, inclusiv deconspirarea operațiunii „fake” cu veninul de viperă în valoare de 5 milioane de euro, reporterul Deschide.MD a fost reținut de angajații DOS.

„Atunci, la domiciliul din capitală a jurnalistului, la casa părintească dar și la redacția Deschide.MD au avut loc percheziții. Ulterior, Vadim Ungureanu, a fost încarcerat în Penitenciarul Nr.13, cu alți patru deținuți condamnați pentru crime grave. Acolo, timp de 72 de ore a fost supus mai multor măsuri de tortură psihologică și i s-a cerut să deconspire sursele.

În acele zile a fost pornit un dosar penal pentru șantaj, în care părțile vătămate erau interpretul Adrian Ursu, și șeful fugar al Centrului Unic de Monitorizare a Traficului Rutier, Dan Chirița. Ulterior, acuzația a fost schimbată din șantaj, în corupere activă, iar obiectul coruperii este o decizie irevocabilă, document public, a Curții Supreme de Justiție într-un dosar în care era vizat Chiriță”, menționează sursa citată.

Continuarea AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md