12:47:42 23.04.2024
Stiri

SEMNALUL dat de Maia Sandu pentru noii aleși LOCALI ai Blocului „ACUM”: „Nu o să facem alianțe cu PD. O să căutăm cei mai POTRIVIȚI parteneri”

Politică 23.10.2019 16:30 Vizualizări2507 Autor: Ziarul National


SEMNALUL dat de Maia Sandu pentru noii aleși LOCALI ai Blocului „ACUM”: „Nu o să facem alianțe cu PD. O să căutăm cei mai POTRIVIȚI parteneri”

Premierul și liderul PAS, Maia Sandu, susține că, deocamdată, nu s-au purtat discuții cu PSRM în vederea formării unor coaliții la nivel local, așa cum a propus spicherul Zinaida Greceanîi, însă a dat asigurări că în niciun caz aleșii locali ai Blocului „ACUM” nu vor crea majorități în consiliile raionale și locale cu reprezentanții Partidului Democrat (PD).

Întrebată astăzi, după ședința Guvernului, cum comentează propunerea Zinaidei Greceanîi de a forma majorități PSRM – „ACUM” în consiliile raionale, Maia Sandu a răspuns că o să fie căutați „cei mai buni parteneri”.

„Eu înțeleg că unii candidați fac diferite declarații pentru a atrage votul alegătorilor. Despre coaliții și alianțe o să discutăm. Este foarte clar că nu o să facem alianțe cu PD. O să căutăm cei mai potriviți parteneri, pentru a promova lucrurile pe care le promovăm la nivel local și central”, a declarat Maia Sandu.

A doua zi după alegerile locale din 20 octombrie curent, lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, a invitat Blocul „ACUM” la colaborare în 11 raioane, unde socialiștii și acumiștii au acumulat cele mai multe voturi.

„Noi am obținut majoritatea absolută în patru raioane. Avem trei președinți în UTA Găgăuzia. În 11 raioane suntem pe primul loc. Deci, avem 18 raioane unde vom propune candidați pentru funcția de președinte. Îi invităm pe cei din Blocul „ACUM” la colaborare în 11 raioane, pentru a forma majorități. Vom discuta și la nivel politic despre formarea coalițiilor la nivel raional și în diferite localități”, a precizat atunci Zinaida Greceanîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md