00:12:19 29.03.2024
Stiri

DETALII despre DESCINDERILE din trenurile care circulă în afara R. Moldova: Ce-au găsit oamenii legii în vagoanele-RESTAURANT? 15 angajați de la CFM riscă până la cinci ani de închisoare

Social 23.10.2019 19:08 Vizualizări2744 Autor: Ziarul National
DETALII despre DESCINDERILE din trenurile care circulă în afara R. Moldova: Ce-au găsit oamenii legii în vagoanele-RESTAURANT? 15 angajați de la CFM riscă până la cinci ani de închisoare Diez
Poză simbol


UPDATE // Falsificau documente și duceau ilegal băuturi alcoolice peste hotare

Procurorii și polițiștii au efectuat astăzi 40 de percheziții într-un dosar privind transportarea băuturilor alcoolice și alte mărfuri în baza documentelor falsificate, prin intermediul vagoanelor-restaurant ale trenurilor care circulă în afara Republicii Moldova.

Perchezițiile au fost efectuate la domiciliile, automobilele persoanelor implicate, în oficiile de la Calea ferată, depou, precum și în vagoanele-restaurant vizate.

Procuratura anunță că la această etapă există 15 persoane bănuite, iar ilegalitățile vizează perioada anilor 2015-2019, atunci când factori de decizie ai Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei” au falsificat facturi fiscale, dar și ștampile ale organelor vamale și altor autorități care permit efectuarea transportării mărfurilor.

Actele false erau prezentate la verificările vamale spre Belarus, Rusia și Ucraina, pentru transportarea ilegală a băuturilor alcoolice și altor mărfuri într-o cantitate mai mare decât cea permisă.

Bănuiții riscă amenzi de până la 42 250 de, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 5 ani.

Știrea inițială

Procurorii și polițiștii din Chișinău au descins, în dimineața zilei de astăzi, în vagoanele-restaurant ale trenurilor care circulă în afara Republicii Moldova.

Oamenii legii bănuiesc faptul că, prin intermediul acestor vagoane, sunt transportate în exterior băuturi alcoolice și alte mărfuri, în baza documentelor falsificate.

Perchezițiile de astăzi au loc în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile privind comiterea infracțiunii de confecţionare, deţinere, vânzare sau folosire a documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md