(video) TOKYO 2019: Premieră mondială – Noua, a patra generaţie Honda Jazz

Nici Honda nu lipseşte de la Salonul Auto de la Tokyo, ediţia a 46-a, care a început să se desfăşoară de astăzi în capitala Japoniei. Marea premieră de la standul său este noua generaţie Fit, a patra la număr, cunoscută în Europa sub denumirea Jazz. Ambele au fost dezvăluite concomitent de reprezentanțele regionale.

Automobilul compact cu cinci uși şi-a păstrat formatul și proporțiile pe care le aveau predecesorii săi, deşi producătorul nu oferă deocamdată dimensiunile exacte. Noul Jazz va fi disponibil pe piaţă în cinci nivele de echipare: Basic, Home, Ness, Crosstar și Luxe. Cea Home diferă de cea de bază printr-un volan din piele și inserții moi în cabină, iar Ness aduce accente decorative în habitaclu şi pe caroserie + materiale pentru finisaj rezistente la apă.

Toate cele menţionate sunt disponibile şi pe nou versiune individuală numită Crosstar, ca şi nivelul de echipare, care a fost transformată într-un cross hatchback prin adăugarea unui kit exterior de protecţie cu elemente din plastic negru pe marginile inferioare ale caroseriei, railings-uri pe acoperiş, unei grile de radiator diferite, etc. Diferită este şi garda la sol a modelului, cifră care din nou nu se menţionează la moment.

În cele din urmă, nivelul de echipare de top Luxe aduce scaune tapiţate cu piele, jante de 16 inci cu design individual şi inserţii cromate într-o nuanţă similară platinei, pe caroserie, printre altele.

Principalele caracteristici ale interiorului sunt un volan cu doar două spiţe, similar celui din noul Honda e, dar şi un ecran color în locul unui panou de bord cu ceasuri analogice.

Noul Fit/Jazz a păstrat sistemul familiar de transformare a cabinei: bancheta din spate nu poate fi rabatată numai în podea, dar, de asemenea, perna de șezut poate fi ridicată pentru a crea mai mult spaţiu pe verticală.

Nou este şi sistemul mutimedia – o tabletă LCD tactilă este integrată frumos pe centrul planşei de bord. Există suport al interfeţelor moderne Android Auto şi Apple CarPlay, iar suplimentar există şi un hotspot Wi-Fi. De asemenea, în toate nivelele de echipare, cu excepția celui de bază, va exista un complex de asistenți electronici SENSING care include printre altele un cruise control adaptiv, sistem de frânare automată şi unul de menţinere în bandă.

Din punct de vedere tehnic, la momentul prezentării a fost arătat deocamdată versiunea cu o nouă motorizare hibridă e:HEV, care este compusă dintr-un motor ce asigură tracţiunea, un alt electromotor în rol de generator şi un benzinar. Toate detaliile despre aceasta vor fi dezvăluite mai târziu, și ulterior e:HEV este aşteptată să apară şi pe alte modele ale brandului.

De exemplu, în Europa modelul va fi disponibil doar în calitate de hibrid, deşi pe alte pieţe va exista şi cu propulsoare neelectrificate.

Lansarea noului hatchback Honda Jazz în Europa este programată pentru mijlocul lui 2020.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE VIDEO: https://cdn.iframe.ly/Uw2xgm0 https://cdn.iframe.ly/sqoYLZ7 https://cdn.iframe.ly/dR3wdj8 https://cdn.iframe.ly/QQXSTt0

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise