image
Sursa foto: evenimentul.md

O nouă ședință CSM, amânată; Musteață: „Se creează impresia unui boicot; Niciun membru CSM nu-și va da demisia ”

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii, programată pentru astăzi, a fost amânată din lipsă de cvorum. Și de această dată, din opt membri, au venit doar șapte. Potrivit președintelui interimar al CSM, a lipsit același om, Ion Postu, desemnat de Parlament. Juristul nu s-a prezentat nici data trecută. Ședința CSM fost reprogramată pentru ziua de joi.

„Se creează impresia că ședințele Consiliului Superior al Magistraturii sunt intenționat boicotate și se încearcă a face ca CSM să nu fie lucrativ. Chestia dată este confirmată și prin faptul că astăzi, la ora 08:30, în cancelaria CSM a parvenit sesizarea procurorului general interimar, privind eliberarea acordului la pornirea urmăririi penale, reținerea, aducerea silită, percheziție, arestare, tragere la răspundere penală a unui judecător”, a declarat președintele interimar al CSM, Dorel Musteață.

Sesizarea a fost întocmită în cadrul unui proces penal din gestiunea Procuraturii Anticorupție și, conform legislației, trebuie să fie verificată de inspecția judiciară în cinci zile.

Dorel Musteață a refuzat să spună despre cine este vorba, dar, potrivit purtătorului de cuvânt al Procuraturii Generale, procurorul general interimar a solicitat dimineață pornirea urmăririi penale în privința lui Ion Druță, transmite Jurnal TV.

Președintele CSM a mai declarat că în sesizare sunt vizați mai mulți judecători, din mai multe instanțe, „inclusiv unii care s-au aflat pe scenă la Adunarea generală a judecătorilor, din 27 septembrie și unii care candidează la alegerile noilor membri ai CSM”.

Dorel Musteață a mai avut un mesaj privind demisia membrilor CSM.

„Prin mai multe metode, liderii acestei adunări (Adunarea Judecătorilor), care a avut loc pe 27, după cum susțin ei, ne transmit mesaje să ne dăm demisia. Niciun membru CSM nu-și va da demisia. Mai mult ca atât, dacă ei consideră că ne-au demis, la ce bun ne mai cer să demisionăm?”, a declarat Musteață.

Citeşte mai mult despre

CSM

Noutăţile partenerilor

comentarii: