(update) Justiția în impas. Ședința CSM, amânată din nou

(update 09:40) Ședința de astăzi, 22 octombrie, a Consiliului Superior al Magistraturii, convocată de membrii revocați din funcție la 27 septembrie, a fost amânată din lipsă de cvorum.

Între timp, un grup de judecători au depus o sesizare către Centrul Național Anticorupție (CNA), în care au solicitat constatarea săvârșirii de către Dorel Musteață, președintele interimar al CSM, a depăşirii atribuţiilor de serviciu, potrivit Bizlaw.

Autorii sesizării consideră că Dorel Musteață nu a avut dreptul de a convoca ședințele CSM din 17 și 22 octombrie, odată ce a fost revocat din funcția de membru și președinte interimar al CSM, la Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor (AGEJ) din 27 septembrie.

Mai mult, în sesizare se menționează că din 27 septembrie, împuternicirile tuturor membrilor CSM revocați din funcții au încetat.

Mai exact, CNA trebuie să constate dacă Dorel Musteață a săvârșit, prin convocarea și organizarea ședințelor CSM de după AGEJ, o acțiune ce depășește în mod vădit limitele drepturilor și atribuțiilor acordate prin lege și care contravine intereselor publice sau drepturilor și intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale infracțiunii.

(09:00) În aceste clipe are loc ședința Consiliului Superior al Magistraturii. Pe ordinea de zi sunt 14 subiecte, printre care cererea de demisie a judecătorului Ion Druță din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție și unul referitor la Opinia interim a Comisiei de la Veneția asupra proiectului de lege cu privire la reforma Curții Supreme de Justiție și Procuraturii

Aici puteți găsi toate subiectele de pe ordinea de zi.


Pub