Totul despre moneda națională. BNM organizează călătoria „Drumul Banilor” pentru elevi și studenți

Banca Națională a Moldovei în comun cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” organizează o „călătorie pe drumul banului”, în perioada 4-8 noiembrie.

Foto: UNIMEDIA

Eveniment este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Economisirii, marcată anual pe 31 octombrie, și va fi dedicat elevilor și studenților din toate instituțiile de învățământ din țară.

Călătoria va începe la Banca Națională a Moldovei, locul din care pornește drumul banilor în economie, Banca Națională deținând rolul excluziv de a emite bancnote și monede ca mijloc de plată. În sala de expoziții a BNM, vizitatorii vor afla care sunt cele mai importante evenimente din istoria leului moldovenesc, dar și care sunt elementele de siguranță ale bancnotelor.

„Drumul banului” va continua spre băncile comerciale, unde tinerii vor afla care este rolul acestora și cum funcționează, cum ajung banii în aceste instituții și cum ulterior acced în economia reală. În cadrul vizitelor la bănci, participanții vor beneficia și de o lecție de educație financiară, la care vor afla despre principalele concepte și produse financiare existente momentan pe piața financiară autohtonă.

Vizitele de studiu pe „Drumului banului” vor fi organizate cu începere de la ora 13:00, pentru a nu perturba procesul de studiu. Accesul se va face în baza listelor întocmite în prealabil. Elevii cu vârsta sub 18 ani trebuie să fie însoțiți de un matur, care va fi responsabil pentru securitatea minorilor pe durata excursiei.

Solicitările pentru participare pot fi transmise până pe 25 octombrie 2019, ora 16.00, la adresa electronică educatie.financiara@bnm.md, pe profilul de Facebook al BNM https://www.facebook.com/BNMoficial/ sau pe pagina de Facebook a proiectului de educație financiară „Învață! Dă sens banilor” https://www.facebook.com/dasensbanilor/.

„Drumul banului” este un eveniment organizat în cadrul proiectului de educație financiară „Învață! Dă sens banilor”, lansat în luna martie 2019, de către Banca Națională a Moldovei și Expert-Grup. Proiectul a fost inițiat cu scopul de a spori nivelul de înțelegere a principalelor concepte și produse financiare în rândul tinerilor, astfel încât, ajunși în fața unor situații cu impact financiar, aceștia să ia decizii corecte în gestionarea propriilor venituri.


Pub